Almanyadan vize kolaylığı

Almanyadan vize kolaylığı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantepten Almanyaya gitmek isteyen vatandaşlar vizelerini bundan sonra Gaziantepten alabilecekler (Fotoğraf)


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepten Almanyaya gitmek isteyen vatandaşlar vizelerini bundan sonra Gaziantepten alabilecekler.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesinde düzenlenen Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumuna katılan Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Asım Güzelbeyin teklifine olumlu yanıt verdi.
     Sempozyum sonrası Bakan Böhmerin onuruna verilen yemekte sanayicilerin ve işadamlarının vize konusunda yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini anlatan Güzelbey, sanayisi ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi durumundaki Gaziantepin, Almanya başta olmak üzere yurt dışı uçuşlar yapan hava limanına sahip olduğunu, ancak vize almak için insanların Ankaraya gitmek zorunda kaldığını bildirdi.
     Gaziantepin ticari hayatının zenginliği, jeopolitik konumu ve tarihi, kültür potansiyeli ile turizmde cazibe merkezi oluşunun yerli ve yabancı birçok kuruluş için tercih sebebi olduğunu belirten Başkan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gaziantep sahip olduğu ekonomik ve kültürel potansiyellerle yüksek saygınlığa sahip bir kent. Son dönemde kardeş şehirlerle başlayan, Avrupa konseyi ve üyeliklerle devam eden itibar artışı ile beraber kentimizde birbiri ardına fahri konsolosluklar açılmaya devam ediyor. Bakan Böhmere Almanya vizesi alma konusunda işadamlarımızın yaşadıkları sıkıntıları ve beklentileri anlattığımızda konuyla yakından ilgileneceklerini belirtmişlerdi. Mayıs ayında yaptığımız bu görüşmenin ardından Gaziantepe vize başvuru bürosu açılması yönünde alınan karar bizleri çok mutlu etti.
     Gaziantepten Almanyaya gitmek isteyen vatandaşların vizelerini bundan sonra Gaziantepten alabileceklerini bildiren Güzelbey, 18 Eylül tarihinde Gaziantepte vize başvuru bürosunun açılacağını belirtti.
     Asım Güzelbey, vize başvuru bürosunun açılışına Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Almanyanın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Thomas Kurzun katılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Almanyadan vize kolaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER