Almanyadan Bursaya işbirliği çağrısı

Almanyadan Bursaya işbirliği çağrısı -Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wolke: İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve diyaloğu daha da geliştirmeyi istiyoruz


BURSA (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve diyaloğu daha da geliştirmeyi istiyoruz dedi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağı ziyaret eden Wolke, burada yaptığı konuşmada, Bursaya daha önce de geldiğini, kentteki değişim ve gelişimin fark edilir seviyede olduğunu söyledi.
     Bursa ve Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan tarihi ilişkilerin olduğunu kaydeden Wolke, İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve diyaloğu daha da geliştirmeyi istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız dedi.
     Karadağ da ilk kez yerli tramvay üretiminin Bursada yapıldığını hatırlatarak, yol ve kavşak çalışmalarından kardeş ülkelerle işbirliğine kadar her alanda faaliyetler yürüten Büyükşehir Belediyesinin pek çok ülke ile kardeşlik bağları olduğunu ve Bursada dostlukların pekişmesine yönelik çalışmalara önem verildiğini belirtti.
     Ziyaretin sonunda Karadağ, Wolkeye Bursa kitabı ve çini hediye etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Almanyadan Bursaya işbirliği çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER