Almanyadaki yangın faciası

Almanyadaki yangın faciası -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Aile yakınlarıyla görüşülüp, yangında yaşamını yitiren anne Nazlı Özcan Soykanın ve çocukların Afyonkarahisarın Asri Mezarlığına defin kararı verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile yakınlarıyla görüşülüp, yangında yaşamını yitiren anne Nazlı Özcan Soykanın ve çocukların Afyonkarahisarın Asri Mezarlığına defin kararı verildi dedi.
     Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanyadaki yangında bir anne ve 7 çocuğunun yaşamını yitirmesinin Türk milletini üzüntüye boğduğunu kaydetti.
     Almanyada daha önce de benzer yangın hadiselerin yaşandığını hatırlatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Daha önceki yangınların araştırma sonucunda bazılarının sabotajlar olduğu ortaya çıktı. İnsanlarda bu tür yangınlara karşı tereddütler oluştu. Şu anda soruşturma tam netleşmedi gibi ama ilk bulgular elektrik kontağından çıktığı yönünde. Bu tamamen bir kaza da olsa, hiç kimse dahil olmadan da olsa son derece üzücü bir hadisedir. Annenin, kurtulmuşken tekrar içeriye girip, 6 aylık bebeğini kucağına alması, bebeğiyle birlikte üzerine kapanmış halde cenazesinin bulunması, bizi çok üzdü. Allah, başka acılar yaşatmasın.
    
     -Cenazeler yarın, Afyonkarahisara intikal ettirilecek-
    
     Balkanlıoğlu, olayın Almanyada yaşanması nedeniyle cenazelerin getirilmesinin zaman aldığını bildirdi.
     Aile yakınlarıyla görüşülüp, yangında yaşamını yitiren anne Nazlı Özcan Soykanın ve çocukların Afyonkarahisarın Asri Mezarlığına defin kararı verildi diyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Belediyeye rica ettik ve 8 mezar yerimiz hazır. Cenazelerin, bugün saat 16.45te geleceği söyleniyordu. Ancak oradaki töreni takiben işlemler nedeniyle cenazelerin yarın, Afyonkarahisara intikal ettirileceği bilgisine ulaştık. Cenazeler, yarın öğle namazını müteakip ebedi istirahatgahlarına tevdi edilecek. Hükümetimiz de bu olaydan son derece etkinlendi. Bu cenazelerin oradan gelmesi ve Almanyadaki tören için Türkiyeden özel uçak kaldırıldı. Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri Almanyadaki törene iştirak etti. Cenazeler, Almanyaya giden özel uçakla Türkiyeye getirilip defnedilecek. Afyonkarahisardaki cenaze töreni, İmaret Camisinde yapılacak. Bir devlet töreni konusunda bir talimat almadık. Dini merasim ve defin işlemleri yapılacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Almanyadaki yangın faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER