Almanyadaki Giresun Günleri değerlendirildi

Almanyadaki Giresun Günleri değerlendirildi


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliği ile Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneğinin katkıları ile 12-13-14 Kasım tarihlerinde Almanyada düzenlenen 1. Giresun Günlerinin değerlendirmesi yapıldı.
     Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten ve Giresun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, basın mensuplarına, Almanyada gerçekleşen ziyaretlerini anlattı.
     Almanyanın Essen kentinde gerçekleşen Giresun Günlerinde Giresunun ekonomisi yönünden çok önemli adımlar atıldığını vurgulayan GESOB Başkanı Kara, Hükümetimiz havaalanı inşaatının bir an önce bitirilmesi için çalışmalar yapıyor. Yine tren yolu ile ilgili yapılan ortak deklarasyonunun yankıları devam ediyor. Valimiz Dursun Ali Şahin önderliğinde ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten organizasyonunda gerçekleşen günlerimizde çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde Almanyada bulunan yatırımcıların Giresuna gelmesini bekliyoruz dedi.
     Söz konusu organizasyonla Almanyada ilk defa Giresun Bürosunun açıldığını kaydeden Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği Başkanı Ayhan Akten ise, Ekonomik, sosyal ve tarihimizi anlatmak için gerçekleştirdiğimiz 1. Giresun Günleri, Giresunun Almanyada kendini tanıtabilmesine vesile oldu. En önemlisi ise şanlı Türk Bayrağımızın Essende konsolosluk dışında dalgalanması oldu. Artık Almanyada Giresun irtibat büromuz oldu. Şuana kadar 3 yatırımcı ile görüşme sağladık. Nisan ayında Almanyada oluşturulan bir heyet Giresuna gelecek. Giresundaki teşvik imkanları da yatırımcılara anlattık diye konuştu.
     Daha sonra GESOB Başkanı Kara, Almanya Essende organizasyonu tertipleyen Harun Ciciye plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Almanyadaki Giresun Günleri değerlendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER