Alanya Müftüsü Başpınardan imsakiye uyarısı

Alanya Müftüsü Başpınardan imsakiye uyarısı


ANTALYA (A.A) - Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar bazı imsakiyelerde imsak ve sahur vakitlerinin yanlış yazıldığına dikkati çekti.
     Ahmet Hamdi Başpınar, yaptığı açıklamada, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla bazı firmaların bastırdığı imsakiyelerde sahur ve iftar vakitlerinin yanlış yazıldığını vurguladı. Firmaların müftülükten aldıkları saatlerle imsakiye bastırmaları gerektiğini belirten Başpınar, Bu imsakiyeleri alan vatandaşlar aldıkları imsakiyenin doğruluğunu teyit etmeli. Örneğin Alanya için 20 Temmuz Cuma günü imsak vakti 04.02, iftar vakti 20.17. Buna uygun imsakiyeler doğrudur diye konuştu.
     Ramazan ayında oruç tutmayan kişilerin de daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Başpınar, Ramazan ayında herkes oruç tutamayabilir. Bazılarımız hasta, yaşlı ya da yolcu olabilir. Ama bunlar hiçbir zaman insanların içerisinde yemeye, içmeye sebep olamaz. Dinen geçerli bir mazereti olan kimseler hem Ramazan ayına hem de oruç tutanlara saygının eseri olarak eğer yiyorlarsa bunu gizli olarak yapmalı, açıktan insanların içerisinde yememelidir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alanya Müftüsü Başpınardan imsakiye uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER