Alanyada Paskalya bayramı kutlandı

Alanyada Paskalya bayramı kutlandı -Hristiyanlığın en önemli bayramı Paskalya, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla kutlandı


ANTALYA (A.A) - Alanyada tarihi Hıdrellez Kilisesinde Hristiyanlığın en önemli bayramı Paskalya yaklaşık 300 kişinin katılımıyla kutlandı.
     Hacı Mehmetli Mahallesindeki Ortodoks kilisesi Hıdrellezde Paskalya dolayısıyla ayin düzenlendi. Ayine katılanlar, mum yakarak dua ve ilahiler okudu. Yunan Ortodoks Kilisesine bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambasın yönettiği ayinin ardından başlayan kutlamalarda evlerinde yaptıkları yiyecekleri getirerek kahvaltı yaptı.
     Paskalyanın sembolü renkli yumurtaların da dağıtıldığı bayramda kilise kapısında Hz. İsanın dirilişini sembolize eden yazılar yapıştırıldı. Metropolit Sotirios Trambas, Alanya ve Antalyada yaşayan Ortodoksların bayramını kutlamak için toplandığını söyledi.
     Trambas, "Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve diğer ülkelerden gelen insanlar için çok önemli bir gün. Alanya Belediyesine özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Bize çok yardımcı oldu. Burada ayin için herşeyi hazırladı. Umarım bu yıl kilisenin onarımı başlayacak ve gelecek sene daha güzel bir mekanda Paskalya Bayramını hep beraber kutlayacağız" dedi.
     Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise Alanyada 89 yıl sonra kilise ortamında ayin düzenlenmeye başladığını söyledi.
     Bugünkü ayine Alanya dışından gelenlerin de katıldığını söyleyen Anzhela, "300e yakın katılım oldu. Her geçen gün ilgi artıyor. Katılımın yüksek olması bizi duygulandırdı. İleride kilise restore edildikten sonra daha güzel bir ortamda dua edeceğiz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Paskalya bayramı kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER