Alanyada Kardeşlik Projesi

Alanyada Kardeşlik Projesi -Vanın Erciş ilçesinden 25 okul müdürü Doğu-Batı Kardeşliği Projesi kapsamında Alanyaya geldi


ANTALYA (A.A) - Vanın Erciş ilçesinden 25 okul müdürü, Doğu-Batı Kardeşliği Projesi kapsamında Alanyaya geldi.
     Özel Ufuk Eğitim Kurumlarının gerçekleştirdiği, Alanya ve Erciş kaymakamlıklarının da desteklediği proje kapsamında Ercişten 3 günlük gezi amacıyla gelen 25 okul müdürü için Alanya Öğretmenevinde toplantı yapıldı.
     Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, burada yaptığı konuşmada, 28 yıldır Alanyada milli eğitim müdürlüğü görevini yürüttüğünü, her zaman siyaset üstü çalıştığını kaydetti. Marmara depremi ve Van depreminde öğretmenlere yardımcı olduklarını dile getiren Köseoğlu, öğretmenler arasında hiçbir zaman ayırım yapmadıklarını ifade etti.
     Tarih öğretmeni olması dolayısıyla ülkenin tarihini çok iyi bildiğini kaydeden Köseoğlu, Irakı görüyorsunuz. Bakın üçe bölündü. Her gün insanlar öldürülüyor. Suriye yine aynı. Allah korusun kardeşliğimizi bozup bizi Iraktan daha beter yapmak istiyorlar. Olan yine bizlere olur. Biz hep beraberiz, kardeşiz. Ayrımız gayrımız yok. Çanakkaleye gitmediyseniz gidin, görün. Orada Vanlısı, Malazgirtlisi, Siirtlisi, Diyarbakırlısı da var. Dünyaya karşı beraber mücadele etmişiz. Şimdi niye etmeyelim. Bu ülkede demokrasi, özgürlüğümüz var. Herkes milletvekili, başbakan seçilebiliyor dedi.
     Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fehim Altun ise Ufuk Eğitim Kurumlarına kardeşlik köprüsünü kurmasında dolayı teşekkür etti. Kardeşliğin ve milli birliğin fitneyi yıkabileceğini söyleyen Altun, Türk-Kürt kardeşliğini tarihi değerlerin ve birlikteliğin ayakta tuttuğunu dile getirdi.
     Kardeşlik ruhuyla Ercişten Antalyaya geldiklerini belirten Altun, Biz de öyle bir tarih, öyle bir gelenek, öyle bir ruh var ki... Gerçekten dünyanın en güzel coğrafyasındayız. 4 mevsim bir arada yaşıyoruz. Doğuda kar, Antalyamızda güneş... Biz her zaman bu güzel coğrafyada baharı yaşamak istiyoruz diye konuştu.
     Van depremi olduğunda hiçbir tesellinin acılarını dindirmediğini kaydeden Altun, Antalya, Çorum, Edirne ve tüm Türkiyeyi maddi ve manevi yanlarında görünce ayakta durabildiklerini vurguladı. Erciş ve Van olarak yine bu yürekle ayakta kalmaya devam edeceklerini dile getiren Altun, Van depreminde bütün Türkiye Antalya gibi oldu. İnsanımıza kucak aştı. Tüm Türkiye ve Antalyaya çok memnun olduğumuzu ve şükranlarımızı arz ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Kardeşlik Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER