Alanyada Ulaşılabilirlik Paylaşım Toplantısı yapıldı

Alanyada Ulaşılabilirlik Paylaşım Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Alanya Belediyesi işbirliğinde Alanya Ulaşılabilirlik Paylaşım Toplantısı yapıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezinde yapılan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yaşamı kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların atletik yapılı insanlara göre değil, özürlüler, yaşlılar, hamileler, çocuklar, uzun ve kısa boylu kişilere göre dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.
     Pozitif ayrımcılığın yanlış algılandığını ifade eden Metin, Anayasadaki tam ifadeyle özürlü, yaşlı, çocuk, genç gibi dezavantajlı gruplar için alınacak ilave tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz dedi.
     Toplantı kapsamında düzenlenen oturumda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın Müşaviri Kenan Önalan da görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Görme engellilerin dünyayı farklı renklerde algıladığını dile getiren Önalan, Biz körler dünyaya farklı gözlerle bakıyoruz. Görsel ihtiyacımızı başka yöntemlerle karşılıyoruz. Tıpkı bir futbol takımında oyuncunun takımı 10 kişi bıraktıktan sonra geriye kalanların bir kişinin eksikliğini gidermesi gibi biz de diğer yönlerimizle bunu gideriyoruz diye konuştu.
     Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Ayşegül Badur da Türkiyede Ulaşılabilirlik Mevzuatı konusunda bilgi verdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzmanı Deniz Çağlayan Gümüş ise Ulaşılabilirlik kavramı ve önemi Binalarda ve açık alanlarda ulaşılabilirlik ve Ulaşılabilirlik tespit formları hakkında bilgilendirme konularında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada Ulaşılabilirlik Paylaşım Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER