Aladağda kayak şenliği

Aladağda kayak şenliği -Konyanın Derbent ilçesindeki kış sporları merkezi olmaya aday Aladağda, off-road ve kayak gösterileri düzenlendi


KONYA (A.A) - Konyanın Derbent ilçesindeki, kış sporları turizmine kazandırılması çalışmaları yürütülen Aladağda kayak şenliği düzenlendi.
     Derbent Belediyesince 2385 rakımlı dağın eteklerinde, Aladağın tanıtımı amacıyla düzenlenen şenliğe, Karsın Sarıkamış ilçesinden gelen milli kayakçılar da katıldı.
     Milli sporcular Aladağdaki piste, Beyşehir Off-Road Kulübüne ait arazi araçları ile ulaştı. Dağa çıkışta bazı araçlar zorlanırken, yokuşu tırmanamayanların imdadına diğer arazi araçları ve vatandaşlar yetişti.
     Kayak pistinde yaptıkları gösteride, meşalelerle kayarak pisti aydınlatan milli sporcuların ateş çemberinden geçişleri ilgi ile izlendi.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Konyanın inanç turizminin yanında farklı alternatiflerden de faydalanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bunu başarmanın yolu da Aladağ gibi yerlerde bu sporların ve turizmin önünü açmaktır. Aladağ tesisleri, fizibilite olarak zaten buna uygun. İnşallah, bundan sonra Konya siyaseti, Konya; bu işe sahip çıkacak. Bursanın Uludağı varsa, Konyanın da Aladağı var. Aladağın kış sporları merkezi olması için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise Aladağın kış sporları merkezi olması konusunda önemli mesafe aldıklarını ifade etti.
     Kayak Federasyonunun son raporunda, Aladağın, Türkiyedeki en uygun merkezlerden biri olarak lanse edildiğini aktaran Acar, Konya bu projeyi sabırsızlıkla bekliyor dedi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar / İbrahim Yozoğlu / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aladağda kayak şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER