Alabalık çiftliğine ilkel teleferikle ulaşım

Alabalık çiftliğine ilkel teleferikle ulaşım


KONYA (A.A) - Antalyada Irmak üzerinde kurulan alabalık çiftliğine ulaşmak isteyenler kol kuvvetiyle çalıştırılabilen ilkel teleferikten yararlanıyor.
     Antalyanın İbradı ve Akseki ilçelerinden geçen Üzümdere Irmağı, son yıllarda üzerine kurulan alabalık çiftlikleri ile ün yaptı.
     Irmak üzerinde 1992 yılında kurulan bir alabalık çiftliğine ulaşım üzerine kurulan ilkel bir teleferik sistemiyle sağlanıyor.
     Teleferikle ulaşım, ırmakta kış ve bahar aylarında suların yükseldiği dönemde geçiş yapanlar için farklı bir heyecan ve tehlike yaratırken, zaman zaman sorun da oluşturabiliyor.
     Irmağın üzerinde kurulan alabalık çiftliğinin sorumlusu Kemal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında kurulan çiftliğin bölgenin en büyük ve en leziz alabalıklarının yetiştiği bir tesis olduğunu belirtti.
     2 milyonu yavru toplam 3 milyona alabalığın bulunduğu çiftlikte çalışanlar ile gelen müşterilerin ulaşım için ırmağın üzerine kurulan teleferik sistemini kullandığını ifade eden Şimşek, Biz bu duruma alıştık ama gelen ziyaretçilerimiz ve müşterilerimizi teleferikle ulaşım ürkütüp, korkutuyor. O yüzden, ırmak üzerine bir köprü istiyoruz dedi.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Alabalık çiftliğine ilkel teleferikle ulaşım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER