Akyurtta çekirgeleri keklikler temizleyecek

Akyurtta çekirgeleri keklikler temizleyecek


ANKARA (A.A) - Ankaranın Akyurt ilçesinde tarımsal alanlara zarar veren çekirgelerle mücadele için gelecek yıldan itibaren doğaya keklik salınacak.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Akyurtta tarımsal alanlara zarar veren çekirgelerle mücadele konusunda toplantı yapıldığı belirtildi.
     Toplantıya, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temelin yanı sıra Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, 9. Orman Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Karakaş ile çiftçiler katıldı.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel, hastalık ve zararlılarla mücadelede genel prensiplerinin önce biyolojik mücadele, bundan sonuç alınamazsa kimyasal mücadele olduğunu kaydetti. Bazı alanlarda zararın yüzde 100e ulaşabileceğini ifade eden Temel, bu bölgelerde kimyasal mücadelenin de yapılması gerektiğini kaydetti.
     Temel, biyolojik mücadelenin, gelecek yıldan itibaren doğaya keklik salımı ile başlayacağını bildirdi.
     Akyurt Belediye Başkanı Ayantaş, mücadelede belediye olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini, gerekirse ilaçlama ve kanatlı hayvan dağıtımı konusunda çiftçilere destek olacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Necati Keleş
<< Önceki Haber Akyurtta çekirgeleri keklikler temizleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER