AKUTun deprem eğitimi

AKUTun deprem eğitimi -Erzurumda AKUT gönüllülerine enkazdan yaralı kurtarma eğitimi verildi


ERZURUM (A.A) - Erzurumda Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllülerine enkazından yaralı kurtarma eğitimi verildi.
     Yakutiye Belediyesinin kentsel dönüş çalışması kapsamında Sultan Melik Mahallesinde yıktığı bina enkazında verilen eğitime Erzurum, Bingöl, Trabzon, Rize ve Giresundan 50 gönüllü katıldı.
     İlk etapta derneğe yeni üye olan personele, kurtarma sırasında kullanılan ekipmanlar uygulamalı gösterildi. Eğitimin ikinci bölümünde ise temsili depremzede, AKUT gönüllülerince enkazdan çıkarıldı.
     AKUT Eğitim Sorumlusu Recep Şalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tecrübelerini artırmak ve yeni teknikler öğrenmek için personele eğitim verdiklerini söyledi.
     Görevlerinin hassasiyet gerektirdiğini vurgulayan Şalcı, "Burada verilen eğitim sayesinde arkadaşlarımızın bilgisi artacak. Enkaz altındaki kişiyi çıkarırken dikkatli olunması gerekir. Yaralıyı herkes çıkarabilir ama doğru teknik uygulamanız gerekir. Bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz" dedi.
    
     -"Bayanlar için zor değil"-
    
     Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde ebe olan AKUT gönüllüsü Serap Koçhisar da ekibe yeni katıldığını ifade ederek, eğitimleri aksatmadığını söyledi.
     Kadın olmasını dezavantaj görmediğini belirten Koçhisar, "Eğitim çalışmaları iyi gidiyor. Bu işin bayanlar için zor olduğunu düşünmüyorum. Gönül verdiğimizden işi yaparken zorlanmıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Doğan bebeği ailesine teslim ettiğimde yaşadığım mutluluğu, enkazdan depremzede kurtarınca da yaşıyorum. Bu mutluluk için buradayım" diye konuştu.
     AKUTun eğitimin 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AKUTun deprem eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER