AKÜde Sanat, Grafik ve Yayıncılık semineri

AKÜde Sanat, Grafik ve Yayıncılık semineri


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ), Sanat, Grafik ve Yayıncılık konulu seminer verildi.
     AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile BEMAR Kariyer Okulu Afyonkarahisar Şubesince Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, sanat eserlerinin genellikle doğadaki kusursuzluğu model aldığını bildirdi.
     Sanatın teknolojiyle iç içe olduğunu belirten Doç. Dr. Nakilcioğlu, Özüne baktığımızda, teknoloji nedir- Teknoloji, zaman kazanmaktır, sanal yaşamdır, alışkanlıkların değişmesidir, yaşamın kolaylaştırılmasıdır dedi.
     Doç. Dr. Nakilcioğlu, geçmişteki yazma eserlerin yerini matbaanın yaygınlaşmasıyla basma eserlerin aldığını söyledi.
     Elle yapılan resimler yerine makineyle çekilen fotoğrafların tercih edildiğini anlatan Doç. Dr. Nakilcioğlu, şöyle konuştu:
     Gerçek dünya, yerini sanal dünyaya bırakmaya başlamıştır. Daktilo, bilgisayar tarafından emekliye ayrılmıştır. Yazılı basının tahtına internet medyası oturmuştur. Geleneksel sanat ürünlerinin yanında da artık dijital sanat eserleri boy gösterir hale gelmiştir. Bu değişim ve dönüşüm süreci devam edecektir.
     Daha sonra, dünyaca ünlü grafik ve tasarım yazılımları üreticisi Adobe firmasından Eğitim Uzmanı Hüseyin Usta, Adobe CS6 ve Dijital Yayıncılık ürünleri hakkında sunum yaptı.
     Seminere, AKÜ Kariyer Danışmanlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Karaca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, GSF öğretim elemanları ve üniversite öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AKÜde Sanat, Grafik ve Yayıncılık semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER