Aktaş Sınır Kapısının temelinin atılacak olması

Aktaş Sınır Kapısının temelinin atılacak olması -Çıldır Belediye Başkanı Aygün: Bizim için 100 yıllık bir rüya gerçekleşiyor. Çünkü bin yıl sonra kapı yeniden açılmış olacak


ARDAHAN (A.A) - Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, bu ay içinde Aktaş Sınır Kapısının temelinin atılmasının kendileri için rüyanın gerçekleştiği an olduğunu belirterek, Bizim için 100 yıllık bir rüya gerçekleşiyor. Çünkü bin yıl sonra kapı yeniden açılmış olacak dedi.
     Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan ile Türkiye arasında bu ay içinde temeli atılacak olan olan Aktaş Sınır Kapısının kendileri için tarihi bir önemi olduğunu belirterek, bunun sadece Ardahana değil, Tüm Türkiyeye ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyük bir getirisinin olacağını ifade etti.
     Aktaş Sınır Kapısının bin yıl önce Anadoluyu yurt yapan insanların Anadoluya geliş kapısı olduğu ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
     Bin yıl sonra yeniden kapı açılmış olacak. Aktaş Türkiyenin bir imajı olacak. Bölgenin ümididir bu kapı. Anadolunun zenginliklerini Orta Asyaya pazarlayacağımız. Orta Asyadan, komşu ülkelerden, soydaşlarımızdan, kardeş ülkelerden de Türkiyeye oradaki zenginlikleri getireceğimiz bir kapı olacak Aktaş. 1940lara kadar süren ticari boyut, 1940lı yıllarda çeşitli nedenlerle kesilmiş ve sekteye uğramış. Aktaş, 1992 yılında Türkiye Cumhuriyetinin programına alınmıştı. Ne mutlu ki, 20 yıl sonra açılacak olması. Tabii ki bizi bu durum çok sevindiriyor. 100 yıllık rüyamız gerçekleşiyor.
     Aktaşın Türkiyenin imajı olacağını vurgulayan Aygün, Biri Aktaştan Türkiyeye giriş yaptığında karşısında Çıldırı, Çıldır Gölünü, Aktaş Gölünü, Kurtkale Kanyonunu daha nice güzelliklerimizi görecek. Bu bölgenin de imajı değişecektir diye konuştu.
     Aygün, süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Aktaş Sınır Kapısının temelinin atılacak olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER