AKSEV, Tarifesi Bende projesi ile

AKSEV, Tarifesi Bende projesi ile ihtiyaç sahiplerine istihdam sağlıyor


KONYA (A.A) - Akşehir Kültür Sağlık Eğitim Vakfı (AKSEV), Tarifesi Bende isimli proje kapsamında, hediyelik eşya üretimiyle dar gelirlilere iş imkanı sağlıyor.
     Proje sorumlularından Şener Toklu, Nasreddin Hoca biblolarının birkaç yıl öncesine kadar Çinden ithal edildiğini belirterek, "AKSEV olarak bu konuda harekete geçtik ve Nasreddin Hoca figürlü hediyelik eşya üretimine başladık. Zamanla ürünlerimiz talep görmeye başlayınca bir atölye oluşturduk" dedi.
     Proje kapsamında engelli ve maddi durumu uygun olmayan kişilere iş imkanı sağladıklarını ifade eden Toklu, konuşmasına şöyle devam etti:
     AKSEV olarak hiçbir zaman para kazanma önceliğimiz olmadı. Amacımız ihtiyacı olan insanlara istihdam yaratmak. İstihdam konusunda daha başka neler yapabileceğimizi düşünürken hem oyuncak hem de battaniye olarak kullanılabilen ürünümüzü geliştirdik. Uzaktan baktığınızda oyuncak bebek ama açıldığında bebek battaniyesi oluyor. Bu battaniyenin örneği dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu ürün çok yeni ama şimdiden çok büyük ilgi gördü. Yıkanabilen ve ütülenen battaniyenin üretimiyle 7 kişilik bir istihdam sağladık.
     Battaniye dışında el yapımı pek çok farklı tasarım üzerinde çalıştıklarını belirten Toklu, Nasreddin Hocayı dünyaya tanıtmanın yanı sıra, 200 kişinin çalışacağı büyük bir atölye kurmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Anakadın Tanga
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AKSEV, Tarifesi Bende projesi ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER