Aksarayda toplu ulaşıma yeni model

Aksarayda toplu ulaşıma yeni model -Belediye Başkanı Nevzat Palta: -Toplu ulaşımda yeni bir havuz sistemine geçeceğiz


AKSARAY (A.A) - Aksarayda toplu ulaşımda karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla yeni bir uygulamaya başlanacağı bildirildi.
     Belediye Başkanı Nevzat Palta, yaptığı açıklamada, 2 yıldır üzerinde çalışılan sistemin yakında hayata geçeceğini, toplu ulaşımda yeni bir havuz sistemine geçileceğini belirtti.
     Yapılan çalışmalarda ilk olarak ulaşım altyapısının projelendirildiğini, proje kapsamında, refüj, kavşak ve otopark düzenlemelerini yaptıklarını ifade eden Palta, şunları kaydetti:
     Yön, sinyalizasyon ve diğer trafik akışını düzenleyen çalışmalar uygulamaya geçecek, bunlar ciddi çalışmalar, belediyemiz, Emniyet Müdürlüğümüz, ilgili arkadaşlarımız, Minibüsçüler Odası yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve diğer esnaf arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Değişik illerde çalışmaları izlediler ve son aşamaya geldik. Mevcut sistemi komple değiştireceğiz. Otobüsler Şehirlerarası Terminal yanında yapılan toplanma merkezinde toplanacak, buradan sisteme dağılacak. Havuz ve link sistemi dediğimiz bu sistemle şehrin tamamına en kaliteli en konforlu ulaşımı sağlamış olacağız.
     Toplanma merkezinin altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yakın zamanda yeni sisteme geçeceklerini belirten Palta, Tabiri caizse biz gemileri yaktık. Çünkü 200 bin insanın şehir merkezinde bunu biraz daha genişletince 400 bin insanın daha kaliteli, daha konforlu ve daha iyi bir şekilde ulaşıma ihtiyacı var. Aksaray bir köy değil. Aksaray 30 yıl önceki Aksaray değil. Nüfusu ve öğrenci sayısı artıyor. İnsanlar daha kaliteli otobüslerle daha iyi yolculuk yapmak istiyor ve bu da haklarıdır. Dolayısıyla bizim 30 yıl önceki mantıkla bu insanlara böyle bir ulaşım sunma hakkımız yok. Biz insanlarımıza daha kaliteli ve konforlu yolculuk yapmak imkanı sunacağız.
    
     Muhabir : Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı : Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda toplu ulaşıma yeni model Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER