Aksarayda sokak hayvanları aç kalmayacak

Aksarayda sokak hayvanları aç kalmayacak


AKSARAY (A.A) - Aksarayda sokak hayvanlarının korunmasına yönelik proje kapsamında güneş enerjisi ile çalışan elektronik Beslenme Odağı ve Su Pınarı ismi verilen beslenme üniteleri Kılıçaslan Parkına yerleştirildi.
     Aksaray Belediyesi, kedi köpek gibi sokak hayvanlarının aç kalmaması için yeni bir uygulama başlattı. Proje kapsamında Kılıçaslan Parkına güneş enerjisi ile çalışan elektronik Beslenme Odağı ve Su Pınarı yerleştirildi.
     Aksaray Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan projeyle, sahipsiz hayvanların yiyecek ve su ihtiyacını karşılamak için güneş panelleri ile çalışan iki adet besleme odağı belirli zaman aralıklarıyla otomatik olarak yiyecek ve suyu beslenme bölümüne bırakıyor.
     Belediye Başkanı Nevzat Palta, Belediye olarak hep ilklere imza attıklarını ifade ederek, daha önce kurulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde önemli çalışmalar yaptıklarını, şimdi de sokakta yaşayan sahipsiz kedi ve köpeklerin aç kalmasını önlemek için bir sistem geliştirdiklerini bildirdi.
     Bunun güneş enerjisi ile çalışan elektronik bir sistem olduğunu belirten Palta, şunları kaydetti:
     Sistemin çalışmasını görmek için ilk olarak Kılıçaslan Parkına 2 adet Beslenme Odağı ve Su Pınarı ismi verilen beslenme ünitelerini yerleştirdik. Zamanla şehrimizin muhtelif yerlerine beslenme odağı ve su pınarı yerleştirmeyi planlıyoruz. Bu proje ile başıboş sokak hayvanlarının beslenememesi sorunu ortadan kalkacak. Aç kalmaları sebebiyle muhtemel olan saldırganlıkları önlenecek. Bu hayvanların çevreyi ve insanları rahatsız etmelerinin önüne geçilecek.
     Sistemde bulunan sensörlerin beslenmeye gelen hayvanları algıladığında beslenme haznesine 200-300 gram mama ve diğer yiyecekleri bıraktığını anlatan Palta, Her gelen hayvan için bu sistem yem bitene kadar çalışmayı sürdürüyor. Haznesine yem ve su ilave edilmesiyle sistem çalışmaya devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksarayda sokak hayvanları aç kalmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER