Akhisarda sokak hayvanları için bakımevi açıldı

Akhisarda sokak hayvanları için bakımevi açıldı


MANİSA (A.A) - Akhisar ilçesine bağlı Kayalıoğlu beldesinde, sokak hayvanları için modern bir bakımevi yaptırıldı.
     Kayalıoğlu Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde iki bakım alanı, ameliyathane, gözlem ve karantina odalarının bulunduğu sokak hayvanı geçici bakımevinin açılışı törenle yapıldı.
     Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, sokak hayvanlarıyla ilgili uzun süredir vatandaştan şikayet aldıklarını, sorunun çözümü için adım attıklarını belirtti.
     Barınakta sokak hayvanlarının kısırlaştırılacağını, sağlıksız hayvanların tedavi edileceğini, bakımlarının yapılacağını belirten Gökfiliz, hayvanların sahiplendirilmesi için de çalışılacağını kaydetti.
     Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ise yerel yönetimlerin genelde hayvan barınağı yapmak için istekli olmadığını, konunun sorunlu bir alan olduğunu belirterek, Eminim ki burada da sorunlar çıkacaktır. İnsanlar hayvanlarını buraya emanet etmek isteyecektir. Kayalıoğlu Belediyesi büyük bir sorumluluğun altına girdi. Ama alınlarının akı ile de çalışmalarını devam ettireceklerdir. Bu barınakta hayvanların bakımı uzman kişilerin gözetiminde yapılacak. İnanıyorum ki başkanımız bu konuda yalnız kalmayacaktır. Hayvan gönüllüleri her türlü desteği verecektir dedi.
     Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ise yerel yöneticilerle ortak çalışma yürüttüklerini belirterek Manisada 10 geçici hayvan barınağının bulunduğunu, Kayalıoğlunun bir çok ilçede dahi bulunmayan bir bakımevini hizmete sokarak büyük başarıya imza attığını kaydetti.
     Törene katılarak bir konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Kayalıoğlu Belediyesinin kapanacak belediyeler arasında yer aldığına dikkat çekerek, Kayalıoğlu, 1960-ların sonunda belediye olmuş ve o günden bu yana da başarılı hizmetlere imza atmıştır. Bugün ortaya çıkmış olan bu hizmet alanı yereldeki belediyenin ve yerelden seçilmiş bir belediye başkanının önemini vurgulamaktadır. Kayalıoğlu Akhisarın mahallesi olsaydı buraya böyle bir barınak kazandırmak mümkün olmazdı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Özdemir
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Akhisarda sokak hayvanları için bakımevi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER