Akçakaleye top mermisinin isabet etmesi

Akçakaleye top mermisinin isabet etmesi -Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği evde hayatını kaybeden 5 kişi için cuma namazı sonrası 3 camide lokum dağıtıldı -Türk Kızılayı Akçakale Şube Başkanı Meşhurgil: -


ŞANLIURFA (A.A) - Türk Kızılayı, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği Akçakaledeki evde hayatını kaybeden 5 kişi için cuma namazı sonrası 3 camide lokum dağıttı.
     Türk Kızılayı ekiplerince, cuma namazı çıkışında Merkez Yeni Cami, Fuadiye ve Bolatlar köyü camisinde, Akçakalede hayatını kaybeden vatandaşlar için lokum dağıtıldı.
     Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, Merkez Yeni Camideki dağıtım sırasında yaptığı açıklamada, genel merkezden gelen psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının evleri ziyaret ederek psikolojik destek verdiğini söyledi.
     Çocuklarla ilgili çalışmalar da yürüttüklerini ifade eden Meşhurgil, Pazartesi okulları ziyaret ederek çocuklara destek vereceğiz. Öğretmenlerle bir araya gelerek daha geniş kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz. Ayrıca çadır kentte ve sınırda da hizmet veriyoruz. Sınır ötesi hizmetlerimiz de başladı. Kızılay olarak her zaman insanlığın yanında olacağız diye konuştu.
     Bugün de Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği evde hayatını kaybeden 5 kişi hayrına lokum dağıttıklarını aktaran Meşhurgil, Allah kabul etsin dedi.
    
     -Top mermisinin düştüğü evin üzerine prefabrike ev-
    
     Meşhurgil, ayrıca top mermisinin düşmesi sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçine ait evin üzerine prefabrike ev yapılacağını söyledi.
     Sosyal hizmet uzmanlarıyla Timuçine taziye ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Meşhurgil, şöyle devam etti:
     Ziyarette Acınızı bir nebze olsun dindirmek için ne yapabiliriz- diye sorduğumuzda, Timuçin imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade ederek, evimin üzerine bir prefabrike ev yapabilir misiniz- Bahçeye indiklerinde kardeşlerini ve annelerini hatırlayacak olan çocuklarıma daha değişik ortam yaratmak için bunu yapabilir misiniz- demişti.
     Bunu genel merkeze ileterek, Genel Başkanla görüştük. Uygun görerek onay verdiler. Ömer Timuçinin Türk Kızılayından istediği prefabrike evi en yakın zamanda kuracağız. Biz de sizin aracılığınızla ailenin reisi ve komşum Ömer beye bu müjdeyi vermek istedik.
    
     Muhabir: Veli Gürgah - Müslüm Etgü / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin isabet etmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER