Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -Sınır bölgesinde evlerini boşaltan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım yapılabilmesi için tespit çalışması başlatıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfanın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine top mermisinin isabet etmesinin ardından sınır bölgesinde evlerini boşaltan vatandaşlara nakdi yardım yapılabilmesi için çalışma başlatıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Akçakale Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Suriye sınırının sıfır noktasında oturan ve dün top mermisinin düştüğü mahalledeki vatandaşlara nakdi yardım için tespit çalışması yürütüyor.
     Kapı kapı, sokak sokak gezen vakıf görevlileri, evlerinde halen oturan vatandaşlarla görüşerek, evlerini boşaltmaları halinde nakdi yardım yapılacağı yönünde bilgilendirme yapıyor.
     Vakıf görevlileri, evlerini boşaltmak isteyenlere Sınır komşumuz olan Suriye Arap Cumhuriyetinde yaşanan silahlı çatışmadan dolayı ilçemiz sınır bölgesinde ikamet eden fakir vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle ikamet ettikleri evlerini boşaltarak daha güvenli yerlere taşınmaları halinde ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinin belirleyeceği miktar üzerinden nakdi yardım yapılacaktır yazısını tebliğ ediyor.
     Nakdi yardım yapılacakların tespiti için yürütülen çalışma sırasında birçok evin de daha önceden boşaltıldığı gözlendi.
     Dün top mermisinin düştüğü sokakta ev ve işyeri bulunan Bazan Yavuz da kira karşılığı evlerini boşalttıklarını, devletin kendilerine kira yardımında bulunacağını belirtti.
     Kendilerine gösterilecek Şanlıurfada veya başka bir yere geçici olarak taşınacaklarını anlatan Yavuz, Evleri boşalttık. Arabaları hazırladık. Burada fırın işletiyorum, orası da 2-3 gündür kapalı. İşyerinin zararı nasıl karşılanacak onu bilmiyorum. Onu da karşılayacaklar mı bilmiyoruz dedi.
     Aynı sokakta oturan 5 çocuk babası Kadir Meşhurgül ise bir süredir evde kalmadıklarını, gündüzleri tarlada çalıştıklarını gece de tarlada yatmak zorunda kaldıklarını söyledi.
     Meşhurgül, olayların bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, Evde oturmuyoruz ama eşyalarımız içeride duruyor. Bundan dolayı da endişeliyiz. Hırsızlık olaylarına karşı kendimiz önlem almaya çalışıyoruz. Gece nöbetleşe zaman zaman arkadaşlarla mahalleye gelip evleri kontrol edip yeniden dönüyoruz dedi.
     Adını vermek istemeyen bir mahalle sakini de evinde 15 kişinin bulunduğunu, bu nedenle kiraya çıkamayacağını belirterek, Bana kim ev verir. Nasıl edelim, mecburen burada kalmaya devam edeceğiz. Korkuyoruz ama yapacak bir şey de yok ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / İsmail Fidan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER