Akçakaledeki çadır kent kapasitesini doldurdu

Akçakaledeki çadır kent kapasitesini doldurdu -Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin barındığı Akçakaledeki çadır kentte oluşturulan yeni mahallelerin de kapasitesi doldu


ŞANLIURFA (A.A) - Müslüm Etgü - Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriyelilerin barındığı Akçakaledeki çadır kentte oluşturulan yeni mahallelerin de kapasitesi doldu.
     Ceylanlı Mahallesinde 3 ay önce kurulan ancak Suriyedeki çatışmalardan kaçanların sayısındaki artış nedeniyle geçen ay genişletilen Süleyman Şah Çadır Kentinde 5 yeni mahalle daha kuruldu.
     Halihazırda 20 binin üzerinde Suriyelinin kaldığı çadır kentte sığınmacılara barınma ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim, gıda ve sağlık hizmeti sunuluyor.
    
     -20 bin 400 kişi kalıyor
    
     Kızılay Akçakale Şube Başkanı Ahmet Meşhurgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süleyman Şah Çadır Kentinde ek olarak yapılan 5 mahallede de kapasitenin dolduğunu belirtti.
     Çadır kentin kapasitenin dolmasıyla birlikte Suriyeden yeni gelenleri kabul edemediklerini aktaran Meşhurgil, Sığınmacıların sayısı 20 bin 400e ulaştı. Kapasiteyi tamamladığımız için yeni gelenler başka yerlere yönlendiriliyor. Çadır kentte kış ayı nedeniyle yürüttüğümüz çalışmalar ise bitme aşamasına geldi. Soğuktan korunmak için zemine serilen çadır altlıklarını döşeme çalışmaları tamamlanmak üzere. Kışlık battaniye ve elektrikli sobaların dağıtımı tamamlandı diye konuştu.
     Ahmet Meşhurgil, ayrıca Kızılay ve AFAD olarak Akçakalenin karşı tarafındaki Tel Abyatta okul ve camilerde kalan sığınmacılara yaklaşık 500 battaniye, yorgan ve gıda yardımında bulunduklarını da sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Akçakaledeki çadır kent kapasitesini doldurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER