Akademi Edirnede atölye çalışmaları başladı

Akademi Edirnede atölye çalışmaları başladı -Akademide 288 üstün yetenekli öğrenciye 6 ay boyunca sanat eğitimi verilecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliğince kurulan ve üstün yetenekli öğrencileri sanatçılarla buluşturan Akademi Edirnede atölye çalışmaları başladı.
     Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Akademi Edirne kapsamındaki Düşünsel atölye konulu ilk dersini Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde verdi.
     Doğan, dersin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Düşünsel atölye dersinde öğrencilere insanlığın zihninde neler olduğuna dair bilgi verdiğini söyledi.
     İnsanlık tarihinin başlangıcından itibaren yazının icat edilmesinin günümüzde önemli bir yer tuttuğunu belirten Doğan, Sözlü kültür döneminde destan ve mitoloji gibi şeyler insanlığın zihnini meşgul ediyordu. Yazının icadından sonra dini metinler çıktı. Bir ara ideolojiler yer almaya çalıştı. Bunların hepsinin yazınsal bir hazineyle gerçekleştiğini öğrencilerle paylaştık diye konuştu.
     İnsanlığın pratik ve ilmi bilgileri öğrenim yoluyla edindiğini anlatan Doğan, Dersimizde insanlığın edebi ve klasik eserleri hakkında durduk. Ayrıca İslam ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif ile ilgili soruları cevapladık. Dersimizde sadece biz konuşmadık, öğrencilerimiz de sorular sordu şeklinde konuştu.
     Doğanın dersine katılan Edirne Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mertcan Umul da Akademi Edirneden edebi yönüyle yararlandığını söyledi.
     Akademinin edebi ve yazınsal hayatını şekillendireceğini vurgulayan Umul, Tarih ve edebiyat alanında incelemelerin var. İleride şiir kitabı yazmak istiyorum. Burada edebiyatı işinin ehli kişilerden öğreniyoruz ifadelerini kullandı.
     Akademide 288 üstün yetenekli öğrenciye 6 ay boyunca sanat eğitimi verilecek. Öğrenciler, edebiyat, düşünce, iletişim, güzel sanatlar, tiyatro ve sinema atölyelerinde her ay karikatüristler, şairler, yazarlar, ressamlar, gazeteciler ve oyuncularla bir araya gelecek.
     Atölye çalışmalarıyla başlayan akademi, gelecek yıl 25 Nisanda tamamlanacak.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Akademi Edirnede atölye çalışmaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER