AK Parti Zonguldak İl Başkanı Uçar:

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Uçar: -Ruhsatsız kömür ocakları sorununun çözümü konusunda altyapı hazırlığı yapıyoruz


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, ruhsatsız kömür ocaklarının çözümü konusunda altyapı hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.
     Uçar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ruhsatsız kömür ocakların son dönemlerde kamuoyunun gündemine taşındığını, birtakım çevrelerinin sorunu çözümsüzlüğe doğru sürüklemeye çalıştığını söyledi.
     Üstüne vazife olmayan bazı insanların ruhsatsız kömür ocaklarıyla ilgili açıklamalar yaptığını ifade eden Uçar, şunları kaydetti:
     Biz bölgemizi çok iyi bilen ve tanıyan insanlar olarak ruhsatsız kömür ocakları sorununu çözülmesi ve hukuksal zeminlere oturtulabilmesi için konunun muhataplarıyla toplantılar düzenliyoruz. Ruhsatsız kömür ocakları sorununun çözümü konusunda altyapı hazırlığı yapıyoruz. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz. AK Parti iktidara geldikten sonra, geçmişte ruhsatsız çalışan şimdiki özel kömür sahalarının sorununu Maden Kanunu ile çözdü. Bu konuya el attık ve ruhsatlandırdık, yasal zemine oturttuk. Bu hemen olmadı tabi. Ruhsatsız kömür ocaklarının da ruhsatlı hale getirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa konunun muhatapları olarak bunları çözmekle mükellefiz. Kimse rol kapma yarışı içinde olmasın.
     Uçar, ruhsatsız kömür ocakları konusunda bazı belediye başkanlarının eleştirileri konusunda da herkesin kendi asli görevleriyle ilgilenmesini istediklerini kaydetti.
     Mithatpaşa Tüneli ile ilgili çalışmalarının başladığını, 2 yıl içinde işin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Uçar, kentte planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler aktardı.
    
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber AK Parti Zonguldak İl Başkanı Uçar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER