AK Parti Van İl Başkanı Aras:

AK Parti Van İl Başkanı Aras: Bireyler üzerinden yapılan eylemler, kurumları yıpratmaktan çok toplumun huzurunu kaçırmaktadır


VAN (A.A) - AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Bireyler üzerinden yapılan eylemler, kurumları yıpratmaktan çok toplumun huzurunu kaçırmaktadır dedi.
     Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanışın serbest bırakılmasıyla ilgili İl Başkanı Abdullah Aras yazılı bir açıklama yaptı.
     Aras açıklamasında, 2 Temmuz 2012de evinin önünde kaçırılarak 52 gün alıkonulan ve daha sonra serbest bırakılan Tanışın özgürlüğüne kavuşmasının kendilerini mutlu ve memnun ettiğini ifade etti.
     Bu süreçte Tanışın serbest kalmasıyla ilgili emekleri olan kuruluşlara teşekkür eden Aras, şöyle konuştu:
     Temennimiz bu tür üzücü hadiselerin bölgemizde bir daha yaşanmamasıdır. AK Parti olarak herkesin düşüncesine saygılı olduğumuz, toplum tarafından bilinmektedir. Elbette hangi düşüncede olursa olsun ideolojiler ve iradeler insanların en temel hak ve özgürlüğünün bir simgesi olduğu gibi, siyaset de herkesin en doğal hakkıdır ve bu demokratik hakka herkesin tahammül etmesi, saygı duyması gerekmektedir. Ancak bu tür bireyler üzerinden yapılan eylemler, kurumları yıpratmaktan çok toplumun huzurunu kaçırmaktadır. Bu nedenle toplumun ve iradelerin kabul göreceği eylemsiz diyalog yolu barış ve huzur için çok daha etkili ve faydalı olacaktır. Her geçen gün eylemsiz diyaloğa daha çok ihtiyacımız doğmaktadır.
     Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini ifade eden Aras, bundan sonra da birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik niyetiyle yola devam edeceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Van İl Başkanı Aras: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER