AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran üniversite

AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran üniversite yerleşkesinde incelemelerde bulundu


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran yapımı devam etmekte olan Siirt Üniversitesi yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.
     Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Metin Yılmaz ile birlikte kampüs alanında incelemelerde bulunan Demirkıran, yaptığı açıklamada, yapılmakta olan yurdun bir aya kadar tamamlanacağını ve öğrencilerin bu yurda taşınacaklarını söyledi.
     Yurdun yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilisi ile görüşen Demirkıran, şöyle dedi:
     İlimizde devlete ait yurtlardaki öğrenci kapasitesi şu anda 850dir. Yapımı devam etmekte olan 750 öğrenci kapasiteli bu yurtla birlikte ilimizde ki yurtların kapasitesi bin 600e ulaşacak. Firma yetkililerinden yurdun bir an önce tamamlanmasını istedim. Aldığım bilgiye göre, öğrencilerimiz Kurban Bayramı dönüşü yeni yurtlarına yerleşebileceklerdir. Üniversitemizin kampüsünde yapılmakta olan bu yurt çok modern olacak, bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı yemek salonu, kafeterya ve sosyal tesisler dahil öğrencilerin ihtiyaç duyacağı bütün hizmetler verilecektir. Bu yurdunda hizmet girmesi ile birlikte açıkta kalabilecek öğrencilerimiz için yeni bir yurdun yapımızda söz konusu olacaktır. 500 öğrenci kapasiteli bu yurdun yapımına muhtemelen önümüzdeki yıl başlanacaktır. Bu konuda yetkililerle görüştüm ve söz aldım. Bu yurdunda yapımının da takipçisi olacağız.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber AK Parti Siirt Milletvekili Demirkıran üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER