AK Parti Seyhan ilçe Başkanı Pamuk:

AK Parti Seyhan ilçe Başkanı Pamuk: Kentsel dönüşüm bir devlet politikası haline geldi. Tüm belediyeler bu imkanı kullanabilmeli


ADANA (A.A) - AK Parti Seyhan ilçe Başkanı Kasım Pamuk, kentsel dönüşümün bir devlet politikası haline geldiğini belirterek, Tüm belediyeler bu imkanı kullanabilmeli şeklinde açıklamada bulundu.
     Pamuk, yazılı açıklamasında, doğal afetlerin çoğaldığını, vatandaşların bugüne kadar olanlardan da çok eziyet çektiğini bildirdi.
     Özellikle Van depreminden sonra yapılan yasal düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırıldığını hatırlatan Pamuk, şu ifadeleri kullandı:
     Çarpık, çürük ve çirkin yapılaşmayı yıkıp yerine imarlı, sağlam ve estetik kentler kurmak belediye bütçelerini aşmaktadır. Belediyeler kendi mücavir alanlarında kentsel dönüşüme müsait bölgelerde vatandaşları ikna ederek öncülük ederlerse TOKİ kendi kaynaklarıyla yeşil alanlar ve sosyal donatılar dahil olmak üzere, kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmektedir. Hayatın her alanında standartlar sürekli yükselme trendindedir. Haklı olarak vatandaşların talebi bitmeyecektir. Yerel yönetimlere düşen bu talepleri imkanlar dahilinde karşılamaktır. Başarılı yerel yöneticiler faydalı projeler üreterek genel bütçenin kaynaklarını da kendi bölgelerine aktarmaktadır. Kentsel dönüşüm bir devlet politikası haline geldi. Tüm belediyeler bu imkanı kullanabilmeli.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber AK Parti Seyhan ilçe Başkanı Pamuk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER