AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir milletiz


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir milletiz dedi.
     Demir, beraberindekilerle Samsun Fırıncılar Odasını ziyaret etti.
     Oda Başkanı Ali Yiğit ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan Demir, Oda faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
     Vatandaşın sofrasının vazgeçilmez yiyeceği olan emek konusunun üzerinde durulması ve tüketim noktasında en dikkat edilmesi gereken gıdaların başında geldiğini söyleyen Demir, ekmeğin sofraların vazgeçilmez yiyeceği olması nedeniyle sağlık, kalite, alım gücü ve israf noktasında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
     Demir, üreticilerin özellikle sağlıklı ve kaliteli emek üretiminden taviz vermemesi gerektiğini kaydetti.
     Türk kültüründe ekmeğin ayrı bir yeri olduğunu, yerde görülse dahi öpülüp yüksek bir yere konduğunu hatırlatan Demir, şöyle devam etti:
     Biz ekmeği öpüp baş üstüne koyan bir milletiz. Üreticilerimiz ve halkımız ekmeğin değerinin farkında. Ülkemizde ekmek israfı noktasında eksiklerimiz var. İsrafı oturup düşünmemiz gerekli. Tüm vatandaşlarımız gerekli hassasiyeti göstererek artık ekmekleri çöpe atmak yerine başka şekilde değerlendirme ile bu vebaldan kurtulmamız şart. Ekmeği sadece buğday, un, hamur olarak görmemeliyiz. Fırıncılarımıza da vatandaşlarımıza da unlu gıdalar konusunda önemli görevler düşüyor. Dünyada milyonlarca insan gıda bulamadığı için hayatlarını kaybediyor. Halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.
     Beyaz ekmeğin sofralardan kaldırılması noktasında gerekli özenin gösterilmesi konusunda tavsiyede bulunan Demir, tüketimin tercihlerinin artık değişmesi gerektiğini, öz buğday unundan üretilen, kepek oranı yüksek ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
     Fırıncılar odasının üzerine büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Demir, sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılmasına hazır olunduğunu da sözlerine ekledi.
     Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Ali Yiğit ise, fırıncıların sorunları hakkında bilgi verdi, talep ve önerileri aktardı.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER