Ak Parti Muş Milletvekili Işık:

Ak Parti Muş Milletvekili Işık: Çok acılar gördük. İnsanlarımız çok çekti. Bir noktadan sonra geride bırakılan olayları unutmamız gerekir


MUŞ (A.A) - AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Çok acılar gördük. İnsanlarımız çok çekti. Bir noktadan sonra geride bırakılan olayları unutmamız gerekir dedi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bulanık ilçesine gelen Işık, ilçe teşkilatının düzenlediği toplantıya katıldı.
     Toplantıda konuşan Işık, çözüm sürecinde çok fazla kırılma noktasının olduğunu ve barışı istemeyen odakların bulunduğunu söyledi.
     Ak Partinin çözüm konusunda kararlı olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu:
     Bu bölgenin insanı her türlü acıyı yaşadı. Faili meçhul olayların hepsini gördü. Ak Parti bütün bu acıları yüreğinde hissederek ve projeleri gerçekleştirerek, bu acıyı, bu problemi kökünde temizlemek amacıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan elini taşın altına koydu. Her zaman insanlar ölüyordu. Şehit cenazeleri geliyordu. Bu mesele yıllarca kangren haline gelmiş bir sorundur. Ak Parti demokratik bir algıyı yeniden geliştirmek için, özgürlükleri genişletilmesi gerekirdi. Ak Parti 10 yıllık bir programda ekonomik açıdan eğitim ve sağlıkta büyük yollar aldı. Eskiden ben Kürdüm diyemiyorduk. Partimiz döneminde bunları hep aştık. İnşallah bu bölgede artık analar ağlamaz. Halkımızı adına her zaman en güzel şeyleri yapacağız. Kürt olsun, Türk olsun, Laz olsun, Çerkez olsun bu ülkede bu acıları hep beraber yaşamıştır.
     Bugüne kadar terörle mücadelede 500 ile 600 milyar dolar harcama yapıldığını ifade eden Işık, barış sağlandığı takdirde ülkede ekonominin en üst seviyeye geleceğini kaydetti.
     Işık, şöyle devam etti:
     Bu parayı eğitim ve sağlığa harcadığınızda, Türkiyenin büyüklük derecesini hayal dahi edemezsiniz. Geçmişten bugüne kadar ülkemizde birçok acılar yaşandı. Doğu ve batı insanı bundan acı çekti. Çekilen acıların artık son bulması gerekir. Onun için Başbakanımız çok büyük bir hamleye, büyük bir inançla öncülük etti. Şu ana kadar bu süreç çok iyi gitmekte. Başbakanın açıklamaları son derece umut verici. Tabiî ki barışı istemeyen güçler olacaktır. Bütün provokasyonlara ve engellemelere rağmen, biz bu işin üzerine gideceğiz.
     Toplantının ardından Işık, BDPli Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkayayı da makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mehmet Fideyil Temel / Yunus Okur
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ak Parti Muş Milletvekili Işık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER