AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk:

AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk: -"(Çözüm süreci) Kendi partililerine ve kamuoyuna devamlı mesaj verenlerin, konunun muhatapları geldiği zaman sustuğunu gördük"


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, çözüm süreci hakkında bakanların Muğlada yaptıkları programlarla ilgili, "Kendi partililerine ve kamuoyuna devamlı mesaj verenlerin, konunun muhatapları geldiği zaman sustuğunu gördük" dedi.
     Marmariste gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, Adalet Bakanı Sadullah Erginin Marmariste çözüm sürecine ilişkin toplantısına davette bulunmalarına rağmen belediye başkanları ve diğer partilerin ilçe başkanlarının katılmamasını eleştirdi.
     Programları oluştururken çözüm süreciyle alakalı sıkıntısı olan, muhalefet eden veya katkı sunabilecek herkesin davet etmelerini istediğini belirten Öztürk, "Özellikle sürecin içinde yer alan Adalet Bakanına her şeyin sorulmasını istemiştik. Buna ilişkin belediye başkanlarına, CHP, MHP ilçe başkanlarına çağrıda bulunduk. Milli Eğitim Bakanımızın Milastaki toplantısına belediye başkan yardımcısı, Yatağandaki toplantısına ise belediye başkanı katıldı ancak Adalet Bakanımızın ziyaretlerinde benzer katılımları göremedik" diye konuştu.
     Muhalefet partilerinin belediye başkanları ve ilçe başkanlarının hep aynı şeyi söylediklerini ifade eden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "İsterdim ki çıkıp, Sizin bu çözüm sürecinizdeki amacınız nedir- Ülkeyi mi satıyorsunuz, eyalet sistemi mi kuruyorsunuz- sorularını sorup, birinci ağızdan cevabını alsınlar. Hiçbir ilçe başkanı veya belediye başkanı, dışarıda konuştuklarını gelip o şeffaf ortamda Bakanımıza sormadı. Kendi partililerine ve kamuoyuna karşı devamlı mesaj verenlerin, konunun muhatapları geldiği zaman sustuğunu gördük. Gelip soru sorması gerekenler ne gelip soru sordular ne de konuya sahip çıktılar."
     Söz konusu sürecin Türkiyeyi geleceğe taşıyacak önemli bir süreç olduğuna işaret eden Öztürk, başından beri, "tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet" dediklerine kaydetti. Öztürk, "Bunu Başbakanımız çıkıp her ortamda söylüyor, bakanlarımız anlatıyor ve En ufak bir pazarlığın içinde değiliz, tek yaptığımız önce silahlar sussun, sonra demokratik ortam gelişsin ve hayat normalleşsin istiyoruz. Bu noktada kimsenin kimseye taviz verdiği yok diyorlar. Buna rağmen bazı siyasiler kamuoyunda bilgi kirliliği yayıyor. Konunun muhatapları geldiği zaman ise toplantıya gideceklere baskı uyguluyorlar" diye konuştu.
     Akil iİnsanlar geldiği zaman heyettekileri köşeye sıkıştırmak için her türlü eylemi yapanlar bulunduğunu savunan Öztürk, bu kişilerin siyasetçi olmadıkları için cevap veremediklerini söyledi.
     Muğlalıların çözüm süreciyle ilgili bilinçlenmeye başladığına dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:
     "Milli Eğitim Bakanımız geldiği toplantıyla 10 gün sonraki toplantıda soruların farklılaştığını gördük. Vatandaş çözüm sürecini algılamaya başladı. Hükümetin vatanı böldürmeyeceğini, herhangi bir pazarlık içinde olmayacağını, tek amacın birlik beraberlik ve huzur ortamının sağlanması olduğu anladı. Örneğin Fethiyedeki programımızda MHPden bir belediye başkan aday adayı kalktı Oğlumun biri Hakkaride askerlik yaptı ve kötü bir haber alacağız düşüncesiyle 18 ay boyunca rahat uyuyamadık. İkinci oğlum Şırnakta asker ve 3 aydan beri rahat uyuyoruz dedi. Bu bile süreci anlama açısından önemli."
    
     -Kafaca Belediye Başkanına tepki-
    
     Nihat Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında Muğlanın Kafaca Belediye Başkanının resmi törende çözüm süreciyle ilgili hükümeti eleştiren konuşmalar yaptığını haber aldıklarını söyledi.
     Bunun yanlış bir davranış olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
     "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okul müdürlüğünün hazırladığını programda eline mikrofon alarak siyaset yapmanın bir manası yok. Bu tür tahrikler, insanları bölmekten başka bir yere götürmüyor. Kafaca Belediye Başkanını ve benzer açıklamalar yapan bütün belediye başkanlarını kınıyorum. Bu tür sözler ülkenin birlik ve beraberliğini zedeliyor. AK Partiye oy verenler bölücü mü- Biz CHPyi de MHPyi de bir tehdit olarak görmüyoruz. Bir zenginlik olduğunu düşünüyoruz."
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER