AK Parti Milletvekili Yurttaş:

AK Parti Milletvekili Yurttaş: -Organ bağışında bağış vasiyeti getireceğiz. Böylece organlarını bağışlayan kişi öldüğünde ailesi biz istemiyoruz diyemeyecek


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Organ bağışında bağış vasiyeti getireceğiz. Böylece organlarını bağışlayan kişi öldüğünde ailesi biz istemiyoruz diyemeyecek dedi.
     Yurttaş, Turgutlu ilçesinde geçtiğimiz çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonrasında hastanede hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan Nakiye Yalçıntürkün (56) yakınların taziye ziyaretinde bulundu.
     Nakiye Yalçıntürkün eşi Hüseyin Yalçıntürk ve çocuklarına başsağlığı dileyen Yurttaş, organ bağış kararlarından dolayı aileyi kutladı.
     Yurttaş, Göstermiş olduğunuz davranış, insanlığa çok büyük bir örnek teşkil ediyor dedi.
     Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde organ nakli merkezinin açılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Muzaffer Yurttaş, Sağlık Bakanlığı ve YÖKe bu konuda başvuru yaptıklarını dile getirdi.
     Organ bağışında yeni bir uygulamanın başlayacağını belirten Yurttaş, şunları söyledi:
     Organ bağışında bağış vasiyeti getireceğiz. Böylece organlarını bağışlayan kişi öldüğünde ailesi biz istemiyoruz diyemeyecek. Kişi hayattayken organlarını bağışlıyor ancak öldüğünde yakınları biz istemiyoruz dediği zaman organlarını alamıyoruz. Bunu aşmak için organ bağışında vasiyetname sistemine geçilecek. Organ bağışında bulunacak kişiler bağış vasiyet yazısını dolduracak ve merkezi bilgi sistemine bu girilecek. Organ naklinden önce yakınlarına haber verilecek ve bilgilendirilecek. Bağış sistemindeki engelleri böylelikle kaldıracağız.
     Ziyarete Turgutlu Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Azman da katıldı.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Yurttaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER