AK Parti Milletvekili Kavaklıoğlu:

AK Parti Milletvekili Kavaklıoğlu: Patates ihracatında önemli hareketlilik yaşanacağına ve fiyatların artacağına şimdiden inanıyoruz


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Patates ihracatında önemli hareketlilik yaşanacağına ve fiyatların artacağına şimdiden inanıyoruz dedi.
     Kavaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile bir araya gelerek başta patateste yaşanan sorunlar olmak üzere Niğde tarımı hakkında görüştü.
     Görüşmenin ardından açıklama yapan Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Karadeniz için çay, fındık, Ege için incir, üzüm neyse, İç Anadolu için, Niğde için, Nevşehir için patates aynı şey. Türkiyede patates üretiminin yüzde 16sını Niğde tek başına karşılıyor. Tek ürün olarak patates üreten Niğde ve Nevşehir bölgesinde çiftçilerimiz çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Niğde ve Nevşehir bölgesinde suyun derin kuyulardan temin edilmesi ve bölgede yaygınlaşan yağmurlama sulama sistemi, enerji maliyetlerinin yüksek olmasına neden olmakta. Çiftçilerimizin yıllardır ödeyemedikleri enerji borçları birikerek büyük bir sorun halini almıştır. Arz, talep dengesinin oluşturulamaması nedeniyle fiyatların düşmesi çiftçilerimizin gelir kaybına sebep olmaktadır. Fiyatların istikrarlı bir seyir izleyememesi, patates üretimini olumsuz etkilemektedir.
     Üretilen patatesin yüzde 5ten daha az oranının ihraç edildiğini patates üreticilerinin sorunlarına destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Kavaklıoğlu, Tarım Bakanlığı ihracatın artırılması için çalışmalara başladı. Başbakanımızın desteğiyle Para Kredi Kurulu konuyu ele aldı. Önümüzdeki günlerden başlayarak patates ihracatında önemli hareketlilik yaşanacağına ve fiyatların artacağına şimdiden inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Kavaklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER