AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, MOTAŞı

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, MOTAŞı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Anonim Şirketini (MOTAŞ) ziyaret etti.
     Belediye Başkan yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurtun da katıldığı ziyarette, Çalık, toplu taşıma hizmetleriyle ilgili MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcıdan bilgi aldı. Alıcı, 1999 yılında 52 araçla toplu taşıma hizmeti vermeye başlayan MOTAŞın şu an 142 araçla hizmet verdiğini söyledi.
     Sürdürülebilir bir toplu taşıma için, teknolojik gelişimlere ayak uydurarak vatandaşların daha rahat, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Alıcı, büyükşehire yakışır bir toplu taşıma anlayışını yakalamayı hedeflediklerini kaydetti.
     Belediye Başkan Yardımcısı Mumcu da MOTAŞın Yazıhan, Fethiye ve Kale ilçe ve beldelerine kadar ulaşan bir ağa sahip olduğunu söyledi.
     Çalık da MOTAŞın Malatyanın önemli bir yükünü kaldırdığını belirterek, şirketin kurulduğu tarihten itibaren hizmet eden bütün belediye başkanlarına teşekkür etti.
     Araçların yaş ortalamasının 10 yılın altına düşürüldüğünü ve 3.5 yıl gibi bir zaman içerisinde 55 aracın filoya dahil edildiğini anımsatan Çalık, Bununla birlikte MOTAŞın sadece Malatya merkeze değil ilçe ve beldelere de hizmet etmesi her geçen gün hizmet ağını genişlettiğini gösteriyor. Bu ilçe ve beldelerin yanı sıra başka beldelerle köylerden de ulaşım talebi geliyor olması MOTAŞın kaliteli ve güzel hizmet yaptığının en güzel göstergesidir dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, MOTAŞı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER