AK Parti Kulp İlçe Başkanının serbest

AK Parti Kulp İlçe Başkanının serbest bırakılması -Diyarbakır Valisi Toprak: Terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılan bir partinin ilçe başkanının son açıklaması herkesi üzdü


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerce kaçırıldıktan 48 gün sonra serbest bırakılan bir partinin ilçe başkanının açıklamalarının herkesi üzdüğünü söyledi.
     Vali Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde terfi eden 63 emniyet mensubuna rütbelerinin takılması amacıyla Polisevinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının suçla mücadele konusunda yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti.
     Emniyet teşkilatının başarılarına dikkati çeken Toprak, Diyarbakırda son dönemlerde emniyet teşkilatının, diğer güvenlik birimlerinin, adli mercilerin, istihbarat birimlerinin suçun önlenmesinde koordinasyon ve iş birliği içinde önemli çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.
     Emniyet teşkilatının görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydeden Toprak, suç ve suçlulukla mücadelenin kanunlar çerçevesinde verilen yetkilerle, insan hak ve hukukuna, evrensel normlara uygun olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini, bu konuda gösterdikleri özen nedeniyle Diyarbakırda görevli emniyet teşkilatına teşekkür etti.
     Son yıllarda işkenceye sıfır tolerans gibi önemli hedeflerle yola çıkıldığını vurgulayan Toprak, bu konuda önceki yıllara göre kıyaslanamayacak kadar iyi bir noktada olduklarını anlattı.
     Toprak, şöyle devam etti:
     Terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılan bir partinin ilçe başkanının son açıklaması herkesi üzdü. Kandan, terörden beslenen terör örgütü tarafından bir partinin ilçe başkanı kaçırılmıştı. O ilçe başkanını kurtarabilmek için çok önemli operasyonlar yapıldı. Aslında kaçırılan tüm vatandaşlarımızı sağ salim getirebilmek için çok önemli operasyonlar oluyor. İlçe başkanını kurtarmak için yapılan operasyonda bir özel harekat polisimiz şehit olmuş, 3 asker ve 5 korucumuz da yaralanmıştı. Terör örgütü, ilçe başkanını 3 gün önce serbest bıraktı. Sonrasında o açıklamalar çerçevesinde bakıyorum, Her şey iyi şekilde cereyan etti, çok iyi bir şekilde davranıldı ifadesi kullanılıyor. Fakat döndükten sonra şahadete eren polis memurumuza bir baş sağlığı dilemek, polis memurumuzun 1 aylık yetim çocuğuna baş sağlığı dilemek varken, bunu unutarak çok iyi bir şekilde davrandılar diye açıklamalar yapması hakikaten hepimizi üzmüştür.
     Törende daha sonra terfi eden personellere rütbeleri takıldı.
     Törene, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Çetin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arık ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Şaban Yılmaz / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber AK Parti Kulp İlçe Başkanının serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER