AK Parti köylerde Büyükşehiri anlattı

AK Parti köylerde Büyükşehiri anlattı


MUĞLA (A.A) - AK Parti İl ve Marmaris İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Marmarisin 13 köyünü ziyaret ederek Muğlanın büyükşehir olmasının köylere ne gibi avantajlar getireceğini anlattı.
     AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Muğladan gelen parti yöneticilerinin de katılımıyla 13 ekip oluşturduklarını, ekiplerin 13 köye giderek köylülere yeni yasa hakkında bilgiler verdiğini söyledi.
     Muğla İl Yönetiminin Soru ve Cevaplarla Yeni Büyükşehir Belediye Yasası isimli bir kitapçık hazırladığını belirten Mete, bu ziyaretlerde köylülere kitapçıkların da dağıtıldığını anlattı.
     Bazı siyasi parti yöneticilerin köylere giderek yasayla ilgili vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini dile getiren Mete, Vatandaşların kafasını karıştırarak tedirgin etmişler. Köylülerle bir araya gelerek bu yanlış anlaşılmaları giderdik. Yeni yasanın neler içerdiğini ve köylülerin hayatlarında ne gibi kolaylıklar sağlayacağını anlattık. Artık bütün köylerde ADSL var, vatandaşlarımız internete girerek yasayla ilgili gerçek bilgilere ulaşabilirler dedi.
     Yasayla birlikte köylülerin sırtına emlak vergisi ve yüksek su parası yükünün bineceği yönünde açıklamalar yapıldığına dikkati çeken Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunlar doğru değil. İlk 5 yıl emlak verdiği alınmayacak. Bu sürenin sonunda ise belli oranda vergi alınacak. Su parasını ise köylüler daha az ödeyecek. Köylüler en düşük su bedelinin yüzde 25i kadar su faturası ödeyecek. Bu rakam şimdi ödediklerinden daha az. Ayrıca yeni yasa ile köyler ilçe belediyele bağlı bir mahalle olacak. Böylece buralardaki imarı da belediyeler yapacak. Bu konuda da köylü vatandaşlara kolaylık sağlanmış olacak.
     Son zamanlarda ilçede meydana gelen depremlerin ardından bir profesörün bölgeye gelerek incelemeler yaptığını ve bir yanardağ bulduklarını açıkladığını hatırlatan Mete, bunun vatandaşları tedirgin ettiğini bildirdi.
     Bu tür araştırmanın devletin yetkili organları tarafından yapılarak vatandaşın daha sağlıklı bir şekilde aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Mete, AK Partili Muğla milletvekilleriyle görüştüklerini ve devletin bu bölgede bir araştırma yaptırması için girişimlerde bulunmalarını istediklerini sözlerini ekledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti köylerde Büyükşehiri anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER