AK Parti Konya Milletvekili Zorlu:

AK Parti Konya Milletvekili Zorlu: Kadını korumak yerine erkeğin eğitilmesi gerekir. İşte kadın o zaman zulme maruz kalmaz


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Kadını korumak yerine erkeğin eğitilmesi gerekir. İşte kadın o zaman zulme maruz kalmaz dedi.
     Memur-Sen Konya Kadınlar Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çalışma Hayatı ve Kadın konulu panel düzenlendi.
     Zorlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonundaki panelre yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin birbirine rakip olmadığını, birbirini tamamlayan parçalar olduğunu söyledi.
     Kadına şiddet uygulayan erkeğe eğitim yoluna gidilmesi gerektiğini belirten Zorlu, Kadını korumak yerine erkeğin eğitilmesi gerekir. İşte kadın o zaman zulme maruz kalmaz diye konuştu.
     Memur-Sen Konya Kadınlar Komisyonu Başkanı Hayrunnisa Özer ise 8 Martın aslında modernizmin ve kapitalizmin ortaya koyduğu ve belli kesimlere tahsis ettiği günlerle onları yüceltmek çabası olduğunu söyledi.
     Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik adımların daha güçlü hale getirildiği gün asıl o zaman kadınlar için bayram olacağını aktaran Özer, şunları kaydetti:
     Günümüzde sadece kadına değil aslında insana bakış açısında problemler var. Akıl, laiklik, demokrasi ve kapitalizim gibi kavramlara bir göz atmamız gerekiyor galiba. Akıl modernizim ile duyguları yok etmiş, duygular aklın gölgesinde kalmıştır. Böylece kadını ya da insanı insan yapan akla rotasını gösteren gerçek duygular yok edilmiş, aile yapısı da sarsılmıştır. Bu güne kadar kadının yok sayıldığı hiçbir kalkınma modeli amacına ulaşamamıştır.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Zorlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER