AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu:

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve aktif olarak yer bulmaları, tüm toplumu güçlendirecek ve zenginleştirecektir


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve aktif olarak yer bulmaları, tüm toplumu güçlendirecek ve zenginleştirecektir dedi.
     AK Parti İl Başkanlığında, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Yiğit ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Baloğlu; tüm engellilerin, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.
     Baloğlu, Tüm engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi için devletimizin bütün imkanlarıyla yanlarında olduğunu belirtmek isterim. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve aktif olarak yer bulmaları tüm toplumu güçlendirecek ve zenginleştirecektir diye konuştu.
     Göksu Havzasından Akdenize boşa akıp giden suyu Konya Kapalı Havzasına çevirmek amacıyla başlatılan projenin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti:
     Mavi Tüneldeki delgi işlemleri 1 yıl önce tamamlandı. Delgi işlemlerinin ardından Mavi Tünelde yürütülen enjeksiyon işlemleri de tamamlandı. Konya Ovasını suyla buluşturacak olan 100 Yıllık Rüya Mavi Tünel Projesi, 12 Aralıkta Ankarada yapılacak toplu açılış töreniyle tünel, tarım arazilerine su vermeye hazır hale gelecek. Böylece 100 yıllık rüya bir anlamda gerçekleşmiş olacak. Türkiye genelinde toplam 112 tesisin açılışının gerçekleştirileceği törende bölge sınırlarımız içerisinde 10 adet tesisin toplu açılışı yapılacak. 2007 yılında temeli atılan ve 23 Aralık 2011 tarihinde iki ucu törenle birleştirilen 17 kilometre 34 metrelik Mavi Tünel vasıtasıyla Bağbaşı, Bozkır ve Avşar barajlarından toplam 414 milyon metreküp suyun Konya havzasına aktarılması hedefleniyor.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER