AK Parti Karabük İl Başkanlığı Danışma

AK Parti Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisi -Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -MHPnin başında şu anda rahmetli Türkeş olsaydı, çözüm sürecine en büyük desteği verirdi -Türkiyeyi kafanızda siz bölmüşsünüz ey MHPliler, ey


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, MHPnin başında şu anda rahmetli Türkeş olsaydı, çözüm sürecine en büyük desteği verirdi dedi.
     Şahin, Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen AK Parti Karabük İl Başkanlığı Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, her şehit haberinin ardından MHP ve CHPnin genel başkanlarının analar ağlamasın, buna son verilsin, silahlar susun, silahla bu iş çözülmez gibi söylemlerde bulunduğunu belirterek, bunun için partisinin çözüm sürecini başlattığını söyledi.
     Her iki partinin genel başkanınının da silahla bu iş çözülmez diyerek, doğru tespit yaptığını vurgulayan Şahin, Terör örgütü unsurları silahlarını bırakarak sınır dışına çıksın. Şu ana kadar süreç planladığı gibi ufak tefek demeçlere rağmen devam ediyor. Bazıları vatan bölünüyor söylemleri ile kafa karıştırma çabasında. Bu, vatanseverlik mi- diye konuştu.
    
     -Türkeş olsaydı, destek verirdi-
    
     MHPnin başında şu anda rahmetli Türkeş olsaydı, çözüm sürecine en büyük desteği verirdi diyen Şahin, gazeteci Faruk Bildiricinin yayımladığı bir kitapta Alparslan Türkeşin terörle ilgili bazı ifadelerinin yer aldığını anlattı.
     Şahin, şöyle devam etti:
     Ülkede bazı olaylar yaşanıyor ve bunların karşısında Türkeş, durun, Türkler ve Kürtler birbirinin akrabasıdır, kardeştir. Bunları çatıştırmak Türkiyeyi böler diyor. Hükümet de bunlar çatışmasın diye bir süreç başlatıyor, şimdiki MHP Genel Başkanı da bu savaş sürsün diyor. Terör örgütünün kökü kazınsın, savaş sürsün, kavga devam etsin diyor. 30 yıldır kökü kazınmadı, 30 yıl daha mı şehit cenazelerini karşılayacağız-
     Türkiye bölünür diyenlerin kafalarında ülkeyi böldüğüne dikkati çeken Şahin, muhalefet partilerini eleştirdi.
     Diyarbakırda bir miting yapın, göreyim sizi, Şırnakta, Vanda yapın diyen Şahin, Batı, Akdeniz illerinde miting yaparak mangalda kül bırakmıyorsunuz. O bölgeye gidemiyorsunuz. Siz bölmüşsünüz ülkeyi. O bölgeyi gönlünüzden, kafanızdan çıkartmışsınız. Türkiyeyi kafanızda bölmüşsünüz, ey MHPliler, ey Bahçeli, siz bölmüşsünüz ifadesini kullandı.
     MHP Grup Başkanvekili Oktay Vurala seslenen Şahin, Al genel başkanını Siirtte bir miting yap bakalım. Sen Siirtlisin. Çocukluğun orada geçti, mezarlarınız orada. Al götür, miting yap orada. Türkiyenin bölünmez bütünlüğünün teminatı AK Partidir. Her yerinde ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran tek parti AK Partidir. Bizim amacımız bütünleştirmek. Üç aydır şehit cenazesi gelmiyor diye üzülenler var şeklinde konuştu.
     Ülkenin bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyeceklerini dile getiren Şahin, Ankara Gaziosmanpaşada açtıkları bürolarda yıllardır Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) silah satan tüccarlar ile terör örgütüne silah sağlayan uluslararası tacirlerin sürecin bitmesini istemediğini savundu.
     Türk halkının terörün sona ermesini istediğine işaret eden Şahin, Türkiyede huzuru, barışı ve kardeşliği yeniden temin edeceklerini bildirdi.
     Şahin, Türkiyenin normalleştiğini ve özgürlük alanlarının genişlediğini belirterek, ülkenin gündeminde ne Yargıtay başkanlarının ne Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarının ne de bir siyasi parti kapatılsın diye açılan davaların olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Karabük İl Başkanlığı Danışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER