AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı

AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı -AK Parti İzmir Milletvekili Şengül: -Daha önce yüzümüze bakmayan, ikinci sınıf insan olarak gören Avrupa artık bizi sevgiyle en üst derecede protokolle karşılıyor (Fotoğraf


MUĞLA (A.A) - AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, iki gün önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıdırım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Londrada bir toplantıya katıldığını, toplantıda Türkiyenin ileriye dönük yatırımlarıyla ilgili Londradaki finans şeflerine bilgilendirme yapıldığını söyledi.
     Avrupa ekonomik krizle boğuşurken Türkiyenin başarılarına yeni başarılar katan, projelerine yenilerini ekleyen, gelişmiş bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Şengül, Daha önce yüzümüze bakmayan, ikinci sınıf insan olarak gören Avrupa, artık bizi sevgiyle en üst derecede protokolle karşılıyor. En sıcak ilgiyi, alakayı gösteriyor. Çünkü onlarda artık Türkiyenin bölgesinde sürekli büyüyen, hızla yükselen bir ülke konumuna geldiğinin farkındalar dedi.
    
     -PKK sorunu çözüldüğünde bazı partiler tarihin tozlu sayfalarında kalacak-
    
     Şengül, 30 yıldır ülkeyi rahatsız eden bir terör belasında 21 Martta tarihi bir an yaşandığını, son dönemin en uzun terör olayının ilk defa barışçıl bir çözüm aşamasına girdiğini kaydetti.
     PKKnın silah bırakma kararı aldığını ve kademeli olarak ülkeyi terk edeceğini ifade eden Şengül, Ümit ediyoruz ki barış gelecek. Çünkü barışın gelmesini yürekten destekliyor ve istiyoruz. Ülkede bazıları barış sürecinden çok korkuyor. PKK sorunu çözüldüğünde bazı partiler tarihin tozlu sayfalarında kalacak. Çünkü olar savaştan besleniyor. Bu sürecin tamamlanması hem MHPyi hem de BDPyi tarihin tozlu sayfalarında bırakacak. Dünya değişiyor, insanların hayata bakışı değişiyor ama muhalefet partileri değişmiyor diye konuştu.
     AK Parti iktidara geldiğimizde muhalefetin, Bunlar fazla uzun kalmazlar, bugün yarın giderler dediğini kaydeden Şengül şöyle konuştu:
     Muhalefet kendi söylemleriyle kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Hatta o kadar emindiler ki Amerika büyükelçisi bile Türkiyede darbe olacağına inanmıştı. Darbe olmayınca ortalığı karıştıracak yüzlerce provokatif eylem gerçekleştirdiler. İstikrarsızlaştırma ve darbe teorisini yeniden hayata geçirmek istediler. Cumhuriyet mitinglerinde darbe yandaşlığı taçlandırıldı. Bayraklar ellerinde sallandı. O bayraklarda bu ülkede yaşayan herkesin kanı var. Bayrağı tabiki elimizde taşıyacağız ama elimizden önce yüreğimizde taşıyacağız. Tüm bu söylemlere karşı kulaklarımız kapattık. Çünkü biz kendimizden emindik ve ne yaptığımızı biliyorduk. Geçmişimizi çok iyi bilen, bir ayağı geçmişinde bir ayağı medeniyette olan bir kitleyi temsil ediyoruz. Bizim amacımız geçmişimizden kopmadan ileriye bakmak.
     Şengül, muhalefetin söylediği her şeye rağmen AK Partinin yoluna devam edeceğini, Muğlada da 2014te iktidara geleceğine tüm kalbiyle inandığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER