AK Parti İl Başkanı Özmen:

AK Parti İl Başkanı Özmen: Patates üreticilerinin, çiftçilerimizin yaşadıkları ciddi sorunlar var. Sorunu biliyoruz somut adımlar atarak sıkıntıları çözmeye çabalıyoruz, muhalefet gibi sadece laf üretmiyoruz


NİĞDE (A.A) - Niğde AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Patates üreticilerinin, çiftçilerimizin yaşadıkları ciddi sorunlar var. Sorunu biliyoruz somut adımlar atarak sıkıntıları çözmeye çabalıyoruz, muhalefet gibi sadece laf üretmiyoruz dedi.
     İl Başkanı Özmen yaptığı yazılı açıklamada, medyada yaptığı açıklamaya karşı CHP İl Başkanı Ünal Baykannın gerçekleri çarpıtarak talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.
     Özmen, açıklamasında şunları kaydetti:
     Patates üretimiyle ilgili açıklanan bilgilerin yanlış olduğunu iddia ederek büyük bir yanlış yapıyor. Şu bir gerçektir, ilimizde toplam üretim Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre 801 bin 397 bin ton. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olana ek olarak ÇKS kaydı gözükmeyen, miras sistemi nedeniyle kayıt altına alınamayan patatesler var. Niğde Ziraat Odası Başkanlığının çiftçi, yöneticiler,Belediye Başkanları, muhtarlarla yerel bazda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ilimizde patates üretiminin 1 Milyon 500 bin ton olduğu tespit edilmiştir. Buna inanmayan CHP İl Başkanı şayet gerek görürse hem Tarım İl Müdürlüğüne hem de Niğde Ziraat Odasına sorabilir. Evet, patates üreticilerinin, çiftçilerimizin yaşadıkları ciddi sorunlar var bizler de bu sorunu biliyoruz somut adımlar atarak sıkıntıları çözmeye çabalıyoruz, muhalefet gibi sadece laf üretmiyoruz.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Özmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER