AK Parti Grup Başkanvekili Ünal:

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: -Türkiyenin önündeki en büyük engel terördür. Bu eşiği de aşarsa Allahın izniyle Türkiyenin önü çok açık. Türkiyenin 2023 vizyonuna ulaşması ve bu milleti terör belasından kurtarmak için mücade


MUĞLA (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiyenin önündeki en büyük engel terördür. Bu eşiği de aşarsa Allahın izniyle Türkiyenin önü çok açık. Türkiyenin 2023 vizyonuna ulaşması ve bu milleti terör belasından kurtarmak için mücadele veriyoruz dedi.
     Ünal, AK Parti İl Başkanlığınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, dünyanın hiç bir yerinde devletin kendi insanının inancına, etnik kimliğine, kültürüne karışmadığını; devletin kendi insanına bir düşünce tarzı, yaşama tarzı ve yaşama biçimi dikte edemeyeceğini kaydetti.
     Devletin asli görevinin vatandaşının güvenliğini sağlayarak sahip olduğu onuru ve haysiyeti koruyup, özgürlüklerini zenginleştirmek ve çoğaltmak olduğunu ifade eden Ünal, devletin millete hizmet etmesi için kurulduğunu dile getirdi.
     Tarih boyunca hiç bir devletin kendi insanıyla savaşmadığını belirten Ünal, 2002 yılında bu yapı, bu zihniyet, bu düşünce tamamen iflas etti. Cumhuriyet en büyük krizini yaşıyordu ve bu milletin evlatları geldiler, bu ülkeyi uçurumun kenarından aldılar. 10 yılda IMFnin elinde can çekişen ülkeyi IMFye borç veren ülke konumuna getirdiler. Bugün Türkiye IMFye 5 milyar dolar borç veriyor diye konuştu.
     10 yıl öncesinde siyaset kurumu sorun çözmediği için milletin sorunlarının kronikleştiğini anlatan Ünal, şunları söyledi:
     Bu ülkede bir enflasyon canavarı vardı, bu canavar şimdi nereye gitti bilen yok. Ülkede bir sağlık sorunu vardı. İnsanlar hastanelerde rehin alınır, sağlık kapılarında sürünürdü. Bu ülkede artık sağlık sorunu kalmadı. 70-80 kişilik sınıflar vardı, şuanda 32-33 kişilik sınıflara düştü ve artık çocuklarımız okula gittiğinde sıralarının üzerinde kitaplarını buluyor. Bunları daha da çoğaltabiliriz.
    
     -Türkiyenin önündeki en büyük engel terördür-
    
     Türkiyenin önündeki en büyük sorunun terör sorunu olduğunu vurgulayan Ünal, AK Parti iktidarının terör sorununu çözmek için büyük mücadele verdiğini kaydetti.
     Türkiyenin terör sorununu çözmek zorunda olduğunu vurgulayan Ünal, Türkiyenin önündeki en büyük engel terördür. Bu eşiği de aşarsa Allahın izniyle Türkiyenin önü çok açık. Türkiyenin 2023 vizyonuna ulaşması ve bu milleti terör belasından kurtarmak için mücadele veriyoruz. Bu sorun Türkiyenin hem insan kaynağını yok ediyor, hem mali kaynaklarını yok ediyor. O halde bu sorunun çözülmesi lazım dedi.
     Bütün mekanizma ve enstrümanları kullanarak terör belasından kurtulmak için bir süreç yönettiklerini kaydeden Ünal, çözüm sürecinin de bu enstrümanlardan biri olduğunu bildirdi.
     Terör sorununu çözmek için kullanılan yanlış yöntemlerin daha büyük sorun oluşturduğunu belirten Ünal, şöyle devam etti:
     Terörün amacı bu ülkenin vatandaşlarını etnik bir kimlik temelinde bölmekti. Devletin bu sorunu çözmek için kullandığı yöntemler de buna hizmet etti. Ama biz bu sorunu 2002 yılındaki kuruluş programımızda adım adım anlattık. O günden bugüne de söylediğimiz her şeyi adım adım gerçekleştirdik. İktidara geldikten 16 gün sonra olağanüstü hali kaldırdık. Çünkü Türkiye bölgesinde lider olacaksa, ayağa kalkacaksa, sorunlarından kurtulacaksa öncelikle kendi iç barışını, birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü sağlaması gerekiyor. 2009 yılında da demokratik açılım ile ayrımcılığa maruz kalmış ne kadar vatandaşımız varsa yeni düzenlemelere gittik. Çünkü biz meseleyi bir temel hak ve özgürlük sorunu olarak gördük. 75 milyon insanın bu ülkede birinci sınıf olması gerektiğinin mücadelesini verdik. Çünkü terör sorunu ancak bu şekilde çözülür. Bugün geldiğimiz nokta bizim doğru şeyler yaptığımız gösteriyor.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER