AK Parti Grup Başkanvekili Canikli:

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: -Önceki dönemle karşılaştırıldığında yarı sayıda bir özelleştirme olmasına rağmen yaklaşık 5 kat daha fazla gelir elde edilmiş


GİRESUN (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Önceki dönemle karşılaştırıldığında yarı sayıda bir özelleştirme olmasına rağmen yaklaşık 5 kat daha fazla gelir elde edilmiş dedi.
     Canikli, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede özelleştirme uygulamalarına 1986 yılında başlandığını anımsattı.
     AK Parti iktidara gelene kadar, 1986 ile 2002 arasında toplam 190 istihsali kuruluşun özelleştirildiğini belirten Canikli, şöyle konuştu:
     Bundan elde edilen gelir ise 7,8 milyar dolar. AK Parti iktidar olduktan sonra yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde özelleştirilen kuruluş toplam 100 adet, bundan elde edilen gelir de 35 milyar dolar. Önceki dönemle karşılaştırıldığında yarı sayıda bir özelleştirme olmasına rağmen yaklaşık 5 kat daha fazla gelir elde edilmiş. Bu da AK Partinin bu konuda ne kadar açık, şeffaf ve kamu kaynaklarının gerçek değerine satıldığını gösteren bir sonuçtur.
     Önceki dönemlerde özelleştirmelerin çok gizli yöntemlerle yapıldığını anlatan Canikli, Bizim dönemimizde canlı yayında dünyanın takip ettiği özelleştirmeler şeklinde gerçekleşiyor ifadelerini kullandı.
    
     -SEKA kağıt fabrikası TOKİye devredilecek-
    
     Canikli, uzun yıllar Aksu SEKA fabrikasının Türkiye ekonomisine hizmet ettiğini, fabrikayla alanının 2003 yılında özelleştirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu arazi Giresun İl Özel İdaresine kazandırılmış durumda ve Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredilecek. Esas değerlendirme TOKİ tarafından yapılacak. Buraya yeni bir şehir kuracağız. En az 2 bin 500 konut TOKİ tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca bununla uyumlu iş yerleri, okullar, hastane ve ayrıca üniversitemize fakülte yapılması için bir alan tahsis edilecek. Daha önce sözünü verdiğimiz, arsa olarak yer bulamadığımız önemli bir projemizin de bu alanda yapılmasını kararlaştırdık, o da Çotanak Arena Stadyumudur. Bu projenin yaklaşık toplam değeri 700-800 milyon lira civarındadır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER