AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk:

AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk: -Doğalgazın şehir içi dağıtımıyla ilgili genel kanaatimiz Giresun Belediyesinin ilgili şirkete yardımcı olmadığı, aksine işleri yavaşlattığı yönündedir


GİRESUN (A.A) - AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Doğalgazın şehir içi dağıtımıyla ilgili genel kanaatimiz Giresun Belediyesinin ilgili şirkete yardımcı olmadığı aksine işleri yavaşlattığı yönündedir dedi.
     Öztürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın geçen hafta Giresunda gerçekleştirdiği toplantılarda, kentin enerji sorunlarına neşter vurulduğunu söyledi.
     Doğalgazın ana hattının BOTAŞ tarafından Organize Sanayi Bölgesine kadar getirildiğini, şehir içi dağıtımının ise AKSA Doğalgaz firması ile Giresun Belediyesi işbirliğinde yapılması gerektiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     Belediye Başkanı Kerim Aksu, AKSA firmasının 2012 ve 2013te doğalgaz çalışması yapmayacağı için asfaltlama çalışması yaptığını beyan etti. Bu konuyu Bakan Yıldız, Giresundaki toplantıda AKSAnın en üst düzey yetkilisine sordu. Yetkili de Aksuya kesinlikle böyle bir açıklama yapmadıklarını ifade etti. Doğalgazın, belediyenin imarlı yollarından geçerek gelmesi gerekiyor. İmarsız yollar var. Doğalgazın şehir içi dağıtımıyla ilgili genel kanaatimiz Giresun Belediyesinin ilgili şirkete yardımcı olmadığı, aksine işleri yavaşlattığı yönündedir.
     Öztürk, Görele ilçesine kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine vatandaşın tepki gösterdiğini, bunda CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlunun etkili olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
     CHP Milletvekili Karaahmetoğlu, zaman zaman kendi ilçesindeki olaylarda vatandaşın tepkisini artırmakta. Milletvekiline yalnızca bir ilçenin milletvekili değil tüm Giresunun milletvekili olduğunu hatırlatmak isterim. Valimiz zaman zaman tesisin kurulacağı yerden gelen tepkiler üzerine vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışırken maalesef Giresun Belediyesinin bu konuda en ufak bir beyanatı olmadı. Belediyenin çöp sorunu konusunda duyarsız kalması vicdanları kanatmaktadır.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER