AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -"Hepimizin nüfus cüzdanında T.C vatandaşı olduğumuz yazıyor. Bundan onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz" -"AK Parti, bu büyük millete karşı sorumludur ve samimidir. 2023te 2 trilyon dolarlık bir


EDİRNE (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Hepimizin nüfus cüzdanında T.C vatandaşı olduğumuz yazıyor. Bundan onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.
     Soylu, AK Parti İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, Türkiyede halkın büyük bir bölümünün çözüm süreci konusunda duyarlı davrandığını ve süreci desteklediğini belirtti.
     Türkiyede birlik, beraberlik, kardeşlik ve bir arada yaşayabilme heyecanını hep birlikte yaşamak istediklerini anlatan Soylu, muhalefet partilerinin çözüm sürecine yeterli desteği vermediğini ifade etti.
     Muhalefet partilerinin çözüm sürecine yönelik eleştirilerini çok önemsediğini kaydeden Soylu, şöyle devam etti:
     "Onların bu tavrı çözüm sürecini engeller mi- Ben herkes gibi düşünmüyorum. Onların bu reddedici tavrının da çözüm sürecinin içinde olduğunu düşünenlerdenim. Yani onların da bu çözüm sürecine bir şekilde eleştiriler getirmesini, çözüm sürecinin içine dahil olma süreci olarak görüyorum. Neticede bunların hepsini yargılayacak en önemli unsur tarihtir ve milletimizdir. Bunlar milletimizin karşısında oluşan olaylardır. Salı toplantılarından çıkıp CHP ve MHP genel başkanlarının çözüm sürecini eleştirmesi, çözüm sürecine dahil olması anlamına gelmektedir. Yani onu görmezden gelmesi esas itibariyle daha tehlikeli bir durumdur. Eleştirilerin dozu açısından itirazlarımız var. Elbette bizim de itirazımız var. Katılmalarını isteriz. Bu şerefi hep birlikte yaşayalım. Bunun yarın Türkiyeye getireceği primi hep birlikte yaşayalım. Bu mutluluğu, heyecanı birbirimizle olan diyaloğu hep birlikte yaşayalım. Çünkü bugün Güneydoğuya gidemeyen MHP ve CHP, yarın bu tartışmalar ortadan kalktıktan sonra bizden daha rahat oraya gidecek ve kendi dertlerini anlatacaklar. Hiç olmazsa gitmeye yüzleri olsun."
     Soylu, bir gazetecinin, "Ülkemizde yaşanan T.C tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz- şeklindeki sorusu üzerine, bu tartışmaların çok gereksiz olduğunu, konunun Türkiyenin gündemini yorduğunu belitti.
     Türkiyeyi son 10 yılda AK Parti iktidarının şaha kaldırdığını ifade eden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:
     "Hepimizin nüfus cüzdanında T.C vatandaşı olduğumuz yazıyor. Bundan onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bunun üzerinden aman bir açık bulalım, bir eksik bulalım, aman iyi niyetle gidilmiş bir yolda farklı bir yol bulalım da bunu eleştirelim gayesi içerisinde olanlar, bugüne kadar yüzde 20, yüzde 10luk seviyelerin içerisinde bir siyaset anlayışı ortaya koymuşlardır. Bugüne kadar bunu yaptılar zaten. Bugüne kadar hiç sonuç alamadılar. AK Parti, bu büyük millete karşı sorumludur ve samimidir. 2023te 2 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ülkesini ulaştırmayı isteyen partimizin en önemli amacı, T.Cyi kendi bulunduğu bölgede lider yapabilmektir.
     Ama onlar muhakkak bir şeylerle uğraşacaklar. Onlara kızmıyorum. Allah bazılarını boş işlerle, bazılarını çalışmakla meşgul eder. Sabahtan akşama kadar boş işlerle meşgul olan insanların kafası muhakkak ki başka işlere çalışmaz. Kim bu ülkeyi bir kat fazla seviyorsa biz ona saygı duyarız. Ama bizim iddiamız şudur; her kim varsa biz bu ülkede ondan bir kat daha fazla sevmeye talibiz ve seviyoruz."
     Soylu, daha sonra Saraçlar Caddesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet eden Soylu, esnafın sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER