AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"Bugün, Türkiyenin tarihi ve en önemli sorunu olan terörün sona erdirilmesi meselesiyle karşı karşıyayız" -"1984ten bu yana Türkiyede kan akıyor. Bu sorunun temelleri 19. yüzyılın ortalarına


TEKİRDAĞ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugün, Türkiyenin tarihi ve en önemli sorunu olan terörün sona erdirilmesi meselesiyle karşı karşıyayız" dedi.
     Şentop, AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığında yaptığı açıklamada, şu ana kadar, bölge toplantıları çerçevesinde 10 bölgede toplantı yaptıklarını belirterek, AK Partinin iktidar olmasını isteyen, arzu eden insanların sayısının, oy verenlerden daha fazla olduğunu kaydetti.
     Arkalarındaki gücün, itimadın ve duanın farkında olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Şentop, kendilerini başka partilerle yarış içerisinde görmediklerini ve AK Partinin yarışacağı bir parti olmadığını söyledi.
     Türkiyenin meseleleriyle ilgili partilerin aldığı tavırların herkesçe bilindiğini aktaran Şentop, şöyle devam etti:
     "Bugün, Türkiyenin tarihi ve en önemli sorunu olan terörün sona erdirilmesi meselesiyle karşı karşıyayız. Bununla ilgili AK Partinin atmış olduğu birtakım adımlar var. Ama CHP, bunun yanında mı, arkasında mı, önünde mi, ortasında mı, neresinde olduğu belli değil. Henüz daha karar verememişler. Parti içerisinden bir sürü ses çıkıyor. Bir kere CHP bir siyasi parti mi, bu bile tartışılabilir.
     Ben, aynı zamanda Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesiyim. AK Partiyi orada temsil eden üç kişiden biriyim. CHPnin de orada üç üyesi var. Kılıçdaroğlunun dediğine göre, partinin en seçkin üç kişisini oraya göndermiş. Bu seçkin üç kişi, kendi aralarında anlaşamıyorlar. Oraya CHP adına bir öneri getirdiklerinde biri karşı çıkıyor, diğeri savunuyor. Yani kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. Öyle bir parti ki, kimi temsil ettiği belli değil."
    
     -"1984ten bu yana Türkiyede kan akıyor"-
    
     Şentop, ülkede terör sorununun bir an önce çözüme kavuşması için birtakım çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "1984ten bu yana Türkiyede kan akıyor. Bu sorunun temelleri 19. yüzyılın ortalarına kadar gidiyor. Türkiyenin kanayan bir yarası olan bu sorunu çözmek için şimdiye kadar birçok söz söylendi, çalışma yapıldı. Bizim söylediğimiz şeyler, bundan 20 sene önce muhtelif zamanlarda dile getirildi, konuşuldu" dedi.
     Bugün, terör sorununu çözmek için bir kararlılığın ortaya konulduğunu anlatan Şentop, şunları kaydetti:
     "Sayın Başbakanımız, bu sorunu neye mal olursa olsun çözmek için adım atacağını, elinden geleni yapacağını ortaya koydu. Yapılan anket çalışmalarında, yüzde 99 oranında bu sorun çözülsün deniyor. Bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiği sorulduğunda ise milletimizin yüzde 96sı, silahla çözülmesin kan akmasın diyor. Çözüm sürecine desteğe bakarsak, mart ayının başında yüzde 58lerdeydi, nisan başında yüzde 68lere yükseldi."
     Şentop, AK Partinin 11 yıldır Türkiyeyi kesintisiz olarak yönettiğini belirterek, bu süreç içinde yurt içinde veya dışında Türkiyeyi zora sokacak, milletin başını öne eğdirecek bir tek küçük adım atmadıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel - Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER