AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: -"Terör sona erdiğinde MHP doğası gereği yok olacaktır. Ancak bir siyasi baskı grubu, bir eski milliyetçi emekliler kuruluşu kahvehanesi yerine dönecek"


AYDIN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, çözüm süreciyle Türkiyede önemli bir adım atıldığını belirtip, muhalefetin bu konuda tutumunu eleştirerek "Terör sona erdiğinde MHP doğası gereği yok olacaktır. Ancak bir siyasi baskı grubu, bir eski milliyetçi emekliler kuruluşu kahvehanesi yerine dönecek" dedi.
     Şentop, partisinin Kuşadasında bir otelde düzenlenen Aydın, Denizli ve Muğla illeri Teşkilat Bölge Toplantısına katıldı.
     Türkiyenin AK Parti iktidarıyla değişim süreci yaşadığını, artık seçimlere yönelik siyaset anlayışının kalmadığını söyledi. Çözüm sürecinin önemine değinen Şentop, süreçle ilgili MHP ve CHPnin tutumlarını eleştirdi.
     Gerginliğin MHPyi güçlendirdiğini öne süren Şentop, "Türkiyede kürt partiler olursa, Kürt-Türk gerginliği yaşanırsa MHP güçleniyor. Terör, şehit cenazeleri oldukça MHP yaşam kaynağı buluyor. Terör sona erdiğinde MHP doğası gereği yok olacaktır. Ancak bir siyasi baskı grubu, bir eski milliyetçi emekliler kuruluşu kahvehanesi yerine dönecek. Yüzde 1i, 2yi geçmeyecek bir siyasi eğilim halinde kalacak. Terör, çekişme, tartışma, Allah korusun şehit cenazeleri olmalı ki MHP yaşasın" diye konuştu.
     İzmirde MHPnin düzenlediği mitinge değinen Şentop, mitinge CHP teşkilatlarının, belediyelerinin destek verdiğini ileri sürdü.
     Siyasi bir partinin, belli siyasi görüş çevresinde toplanan kişilerden oluştuğunu bildiren Şentop, şunları söyledi:
     "CHPde bir sürü farklı isim var. Bakıyorsunuz İşçi Partisine yakın fikir ve düşünceleri olanlar, MHPye yakın düşünenler, sayıları az da olsa sosyal demokratlar, klasik sol kemalist geleneğe sahip çıkanlar, kürt kökenli insanlar hepsi bir arada toplanmış. Bu partide çılgınca eğleniyorlar" dedi.
     Basına kapalı devam eden toplantıya Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, Semiha Öyüşlü, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataşın yanı sıra Aydın, Denizli ve Muğla il ve ilçe Teşkilat yöneticileri katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Okayer / Serdar Yılmaz
     Yayıncı:
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER