AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "(Kılıçdaroğlu-Swoboda görüşmesinin iptal edilmesi) Kılıçdaroğlu, milli takımımız yabancı bir ülkeyle maç yapsa, AK Parti iktidarda diye rakip takımı tutacak kadar siyasette farklı bir tavır sergili


KARABÜK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swobodanın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun sözlerine tepki göstererek görüşmesini iptal etmesine ilişkin, "Kılıçdaroğlu, milli takımımız yabancı bir ülkeyle maç yapsa, AK Parti iktidarda diye rakip takımı tutacak kadar siyasette farklı bir tavır sergiliyor" dedi.
     Şahin, Karabükte esnaf ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swobodanın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ilişkin sözlerine tepki göstermesi ve görüşmesini iptal etmesi ile ilgili bir soru üzerine Şahin, yaşanan durumun Kılıçdaroğlu adına üzüntü verici olduğunu söyledi.
     Şahin, ana muhalefet partisi liderinin, "Türkiye muhalifi" bir muhalefet partisi lideri profili çizdiğini belirterek, "APde bir Sosyalist grup başkanı, kendi ülkesinin başbakanı ile 3 yıldır kendi halkına zulüm yapan bir kişiyi kıyaslaması karşısında, Türkiye ana muhalefet partisinin yüzüne, Türkiye Cumhuriyeti başbakanı öyle biri değildir demesi tabi Kılıçdaroğlu açısından üzüntü verici bir durumdur. Evet AK Parti siyasi rakibin olabilir, muhalefetini de yaparsın ama bunu dışarda başkalarının da bile yadırgayacağı üslupla yapmak kendisine bir şey kazandırmaz. Halk nezdindeki itibarını kaybettirir" diye konuştu.
     AK Parti olarak sürekli kamuoyu yoklamaları yaptırdıklarını ve yol haritalarını buna göre çizdiklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
     "Şu anda CHPnin oy oranı yüzde 20ler seviyesine inmiştir. Bu, Kılıçdaroğlunun zik zak çizen, tutarsız politikalarının sonucudur. En son seçimde CHPnin yüzde 25 civarında oyu vardı. Sayın Baykal bıraktığında ise CHPnin oy oranı bunun üzerindeydi. Kılıçdaroğlu, CHPnin halk nezdindeki itibarını her geçen gün düşürmektedir. Bu, tabi CHP teşkilatını ilgilendiren bir konudur ama konu AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı da ilgilendirdiği için bu açıklamaları yapma ihtiyacı duydum. Üslup siyasette son derece önemlidir. Üslup, halkın hatta dışardakilerin bile yadırgayacağı bir üslupsa bunu değerlendirmek ve sonucunda kendimize yeni bir anlayışı hakim kılmak zorundayız diye düşünüyorum."
    
     -Moodysin Türkiyenin kredi notunu artırması-
    
     Şahin, Moodysin Türkiyenin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesine ilişkin bir soru üzerine, bunun uzun zamandır bekledikleri bir açıklama olduğunu söyledi.
     Bunun bile yeterli olmadığını dile getiren Şahin, Türkiyenin uzun süredir yatırım yapılabilir ülkeler arasına girmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.
     Şahin, uluslararası derecelendirme kuruluşu tarafından bunun teyit edilmiş olasından memnuniyet duyduklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     "Bu açıklama yabancı sermayenin yatırım yapmasını teşvik edecek. Yatırımcı sayısı artacak. Şu anda bile zaten yerli ve yabancı sermayeler ülkemize yatırım yapmak için yarışıyor. Bugün Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacağım. Yabancı ve yerli sermayenin ülkemize yatırım yapması bu fabrikaya bile fayda sağlayacak" diye konuştu.
     Şahin, Türkiyede terörden kurutulmak için başlatılan çözüm sürecinin de başarıyla tamamlanmasının ardından ekonomik alanda daha büyük bir sıçrama yaşanacağını ifade etti.
     Gazetecilerin, Kardemir Karabüksporun Fenerbahçe ile yarın yapacağı maçta ligde kalma mücadelesi vereceği hatırlatması üzerine Şahin, kendini ispatlamış, başarılı sonuçlar almış bir takımın bu durumda olmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi,
     Şahin, Karabük ekibinin Fenerbahçeyi yenerek ligde kalacağına inandığını söyledi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER