AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: -Dün el açan, yardıma muhtaç olan bir ülkeyken, şimdi muhtaçlara yardım elini uzatan, borç veren bir Türkiye var -Son 150 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin güçlü o


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Dün el açan, yardıma muhtaç olan bir ülkeyken, şimdi muhtaçlara yardım elini uzatan, borç veren bir Türkiye var dedi.
     Kapusuz, Kültür Sitesi Lale Salonda düzenlenen AK Parti Manisa İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada, dünyada güvenlikten teröre, açlıktan yoksulluğa, ekonomik ve siyasi krizlere kadar birçok problemin söz konusu olduğunu belirtti.
     Bunlardan birinin de Türkiyenin hemen yanı başında Suriyede yaşandığını ifade eden Kapusuz, şöyle konuştu:
     Suriyede insanlık adına vahşet yaşanıyor. Türkiye gibi bir iki ülke daha konuşulabilir ama medeni dünyanın kılı bile kıpırdamıyor. İnsanlık bu kadar vurdumduymaz, vicdansız, ilgisiz ve alakasız kalabiliyorsa oturup elimizi başımızın arasına alıp çok düşünmemiz lazım. Bu konuda bir şeyler yapmak isteyen, dünya gündeminde her yerde bu haksızlığı haykıran başta Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarı bakanları ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bunu herkese hatırlatan çaba ve gayretleri, bazen ters anlatılıyor. Bizim mazlum milletlerin yanında olmamız, Suriye halkı ile bir arada olmamız bile tenkit konusu yapılıyor. Sadece Suriye değil, dünyanın her yerinde var olmayı hedefleyen bir milletiz. Dün el açan, yardıma muhtaç olan bir ülkeyken, şimdi muhtaçlara yardım elini uzatan, borç veren bir Türkiye var.
    
     -Son 150 yılın en güçlü dönemi-
    
     Kapusuz, Türkiyenin gelinen noktada 150 milyar doların üzerinde ihracat yaptığına işaret ederek, Bu, AK Parti iktidarının gece gündüz koşmasıyla elde edilmiş bir sonuç olduğu unutulmaması gereken bir husustur. 10 sene, 20 sene, 50 sene öncesi değil, son 150 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin güçlü olduğu bir dönem, AK Parti dönemi kadar hiç olmamıştır diye konuştu.
     Türkiyenin geçmişte NATOnun en büyük ikinci silahlı gücüne mensup olmakla övünürken, kendi üretimi bir piyade tüfeği bile olmadığını, bugün ise özel sektörün de gayretleriyle birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini, milli tank projesinin çok ileri noktalara taşındığını, insansız hava uçağını dünyada üreten birkaç ülkeden biri haline geldiğini ve bunu geliştirmek için çaba sarf ettiğini anlatan Kapusuz, şöyle devam etti:
     Son 10 yıldır, 30 milyar dolara yakın tutarda rehabilitasyon ve modernizasyon projelerini kendimiz yaptık, yüzde 90 yerli olmak kaydıyla. Tankımızı, uçağımızı İsraile veya başka ülkeye modernize etmek için gönderiyoruz. Ama bugün Türkiye bunu da geride bıraktı. Savunma sanayimiz, ilk defa dünyadaki ilk 100 savunma sanayi arasına 2 firma ile girdi. Bu cennet vatanda kıyamete kadar var olmak için hangi tedbir gerekirse onu alacağız, almaya da devam edeceğiz.
    
     -Herkesin hizmetkarıyız-
    
     Salih Kapusuz, AK Parti olarak yola çıkarken hizmet siyaseti yapacaklarını açıkça beyan ettiklerini, bunu da hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Kimlik siyaseti, kirli siyaset, çamur siyaset yapanlar olabilir, iftira kampanyası yapanlar da olabilir. Biz şikayet eden değil, hizmet eden olmayı, bu milletin hangi problemi varsa o problemi kendimizin problemi sayarak elimizden gelen her şeyi yapmak üzere yola çıktık. Ne aldanan ne de aldatan olacağız. Bu kadro, bu millet içinden çıkmış, milletin mayasıyla, hamuruyla, çamuruyla, kaderiyle aynı olan bir kadrodur. Bu gemi iyi yol alırsa hep birlikte rahat ederiz. AK Partiye oy versin vermesin, AK Partili olsun olmasın, doğu batı, kuzey güney, Türk Kürt ayrımı yapmaksızın herkesin hizmetkarıyız, olmaya da devam edeceğiz.
     İl Danışma Meclisinde, HAS Partiden AK Partiye geçen Manisa il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine rozetleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Manisa milletvekilleri tarafından takıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER