AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi: -AK Parti olarak hedefimiz çalışanları işçi memur diye ayırmadan, çalışanlar olarak birleştirmek, emek sarfedenleri, alın teri dökenleri aynı safta toplayarak standart birliğini temin


MANİSA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti olarak hedefimiz çalışanları işçi memur diye ayırmadan, çalışanlar olarak birleştirmek, emek sarfedenleri, alın teri dökenleri aynı safta toplayarak standart birliğini temin etmektir dedi.
     Tanrıverdi, İl Özel İdaresinde Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile Manisa İl Özel İdaresi arasındaki Sosyal Denge Sözleşmesi imza törenine katıldı.
     Burada konuşan Tanrıverdi, Hükümetin işçi ve memur sendikaları için önemli düzenlemeler yaptığını söyledi. Tanrıverdi, 1 Ekimde TBMMnin açılması ile birlikte görüşülecek önemli kanunlardan birisinin de işçi sendikalarına ait kanuni düzenlemeler olacağını vurguladı.
     Hüseyin Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     AK parti olarak hedefimiz, çalışanlar arasında işçi memur ayrımını kaldırarak, standart birliğini temin etmektir. Çalışanlarımızı, işçisi ile memuru ile bir araya getirmeliyiz. Standart birliğini norm birliğini sağlamalıyız. Çalışanlara sunulan imkanlar eşit ve adil olmalı. Çalışanlarımız da aynı heyecanla hedefe kilitlenmeli, memleketimizin kalkınması, insanımızın refah düzeyinin artırılması için gayret göstermeliler.
     Tanrıvedi, ülkenin ekonomik şartları doğrultusunda çalışanları enflasyona ezdirmediklerini dile getirdi.
     Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bizden önceki dönemlerde toplu görüşme adıyla taraflar anlaşamadıkları takdirde bir sürü eylemler olurdu, taşkınlıklar yaşanırdı. Ama şimdi görüyorsunuz ki hükümetimiz ülkemizin ekonomik şartları doğrultusunda verebileceğinin azamisini çalışanlarına vermekte. Ama en önemlisi kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemektedir. İl özel idarelerimiz, belediyelerimiz de imkanları ölçüsünde toplu iş sözleşmesine ilaveten Sosyal Denge Sözleşmesi yapıyor. Sosyal Denge Sözleşme imkanı yine bizim dönemimizde toplu sözleşme hükümleri doğrultusunda verilmiş oldu. Hükümetimiz, özellikle çalışanların ücretleri konusunda önemli bir vampir olan enflasyonu yok etmiştir. Bizden önceki dönemlerde enflasyonlar yüzde 60lara 80lere çıkardı. Ama masaya oturulduğunda yüzde 10lardan yüzde 5lerden sözleşme yapılırdı. Enflasyon rakamını yakalamanız mümkün değildi. Zamlı maaşımızı alır almaz ertesi günü enflasyon vampiri tarafından emilirdi. Ama şimdi enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmüş bir hükümet var. İşçimizi memurumuzu, halkımızı yüksek faize boğdurmayan bir hükümet var.
    
     -İşimizi diyalogla hallediyoruz-
    
     Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise Manisada 45. Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladıklarını söyledi. Turbay, Bize en yakın sendika ile aramızda 21 bin üye fark var. Biz hep problemlerimizi diyalog içinde çözdük. Hiç kırmadık, dökmedik, yıkmadık. Biz hep gönüllere hitap ettik. Hep diyalog içinde problemleri çözdük. Onun için biz yapmaya çok önem veriyoruz, ülkemizin kalkınmasına çok önem veriyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından, Manisa Valisi Halil İBrahim Daşöz, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Bembir-Sen Genel Başkanı Turbay, Bembir-Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca tarafından memurlara taban bürüt 541,45 TL olarak belirlenen Sosyal Denge Sözleşmesi imza altına alındı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER