AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -"Ne kadar şehit cenazesi geldiyse, terör ne zaman azdıysa bu MHPnin işine yaradı. Onun için MHP terörün bitmesinden rahatsız oluyor"


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Ne kadar şehit cenazesi geldiyse, terör ne zaman azdıysa bu MHPnin işine yaradı. Onun için MHP terörün bitmesinden rahatsız oluyor" dedi.
     Çelik, partisinin Şahinbey Belediyesi Büyük Nikah Salonunda düzenlediği "Şahinbey İlçe Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 57. koalisyon hükümetinin Türkiyeyi bir uçurumun kenarına getirdiğini savundu.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin sık sık Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı Yüce Divana göndereceğini söylediğini anımsatan Çelik, şunları söyledi:
     "Sayın Bahçeli siz bıraktığınızda milli gelir 230 milyar dolardı. Recep Tayip Erdoğan sağlığını halkı için feda edercesine 10 yıldan beri gece gündüz demeden çalışıp milli geliri 800 milyar dolara çıkardığı için mi göndereceksiniz- Enflasyon yükseldi diye mi göndereceksiniz- Faiz oranlarını arttırdı diye mi göndereceksiniz- IMFye borcumuzu arttırdı diye mi göndereceksiniz- Türkiyenin borcunu arttırdı diye mi göndereceksiniz- Çiftçiye, köylüye destek vermedi diye mi göndereceksiniz- Esnaf kredileri azaldı diye mi göndereceksiniz- Tekrar altını çizerek söylüyorum kendi sağlığını halkına feda eden, mesai kavramı 24 saat olan, çok az uyuyan böyle bir Başbakanı ihanetle suçlamak, hainlikle suçlamayı millet de affetmez, Allah hiç affetmez."
    
     -"Bu memleketi birbirimize zehir etmeyeceğiz-"
    
     Çelik, Abdullah Öcalana taviz vermekle suçlandıklarını ancak hiçbir şekilde taviz vermediklerini dile getirdi.
     Abdullah Öcalanın kendi mensuplarına gönderdiği mektubun 1 Martta okunduğunu anımsatan Çelik, şöyle devam etti:
     "Abdullah Öcalan diyor ki silahları bırakın. Ben Zonguldakta dedim ki İki kere ikinin 4 ettiğini kim söylerse biz buna doğru diyeceğiz. Sonuçta biz bu memleketi birbirimize zehir etmeyeceğiz. Birileri bunu özellikle istiyor. Çatışmadan beslenenler var. Etki ve tepkiden beslenenler var. MHP niçin demokratikleşme olsun istemiyor- Demokratikleşme olursa, terör biterse, BDP marjinal küçük bir parti olacak. MHPde kan kaybedecek. Merhum Türkeşin karizmasına rağmen MHP 12 Eylülden önce en fazla yüzde 6-7 oy aldı. Sonra MHP niye oylarını arttırarak 1999da yüzde 18e çıktı- Ne kadar şehit cenazesi geldiyse, terör ne zaman azdıysa, bu MHPnin işine yaradı. Onun için MHP terörün bitmesinde rahatsız oluyor. Kanın durmasından rahatsız oluyor. Şehit cenazelerinin gelmemesinden rahatsız oluyor."
     Türkiyenin başında gencecik çocukların hayatını kaybetmesine yol açan, anaların gözyaşının sel olmasına yol açan, milyar dolarlık kaynakların heba edilmesine yol açan bir terör belası olduğunu belirten Çelik, kimsenin teröriste çiçekle, buketle karşılık vermeyeceğini ancak bu işi sonlandırmak istediklerini aktardı.
     Türkiyede kin, nefret ve öç duygusu yerine sevgileri büyütmek istediklerinin altını çizen Çelik, "Bu memlekette ölen her insan ister PKKlı ölsün, ister vatandaşımız ölsün, ister güvenlik görevlisi şehit olsun, bu kalıcı bir iz bırakıyor, bu bir yara bırakıyor. Biz kinleri büyütmeyelim, sevgileri büyütelim" ifadelerini kullandı.
    
     -"Allahta affetmez, millette-"
    
     Çelik, dört aydan beri şehit cenazesi gelmediği için birilerinin rahatsız olmaya başladığını kaydetti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Hakkaride, Sinopta, Mersinde aynı şeyi söylediğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
     "Biz diyoruz ki bizim bir tane devletimiz var Türkiye Cumhuriyetidir. Biz bir milletiz. 780 bin metrekarelik topraklar bu memlekette yaşayan herkesin vatanıdır. Hepimiz bu ülkenin gerçek sahibiyiz. Sonra bir tane bayrağımız var. O da şehitlerimizin kanını rengini alan al yıldızlı bayrağımızdır. Bunda hiçbir tereddüt yok. Şehit aileleri ile görüşüyoruz.
     Şehit anası babası bir başkası tahrik etmediği zaman diyor ki Bizim ocağımıza ateş düştü. Bizim yüreğimize evlat acısı düştü, başka ocağa ateş düşmesin. Ama sen Bu ateş her eve düşsün diyorsan sen o zaman canavarsın. Başkalarının çocuklarının kanı üzerinden ideolojik hesap yapanları millet de affetmez, Allah da affetmez. Başkalarının çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap yapanları millet de affetmez, Allah da affetmez."
     CHPnin çözüm süreci ile ilgili olarak size kredi veriyoruz dediğini hatırlatan Çelik, ana muhalefet partisinin elini değil parmağını taşın altına koymasını dahi anlamlı kabul ettiklerini söyledi.
     Çelik, "Ama CHP bir tane değil ki...CHP her kafadan farklı bir sesin çıktığı, uğultuların bütün koridorları kapladığı bir parti haline geldi. Ulusalcı kanat birşey söylüyor. Bakın genel başkan yardımcıları Gülseren Onanç hanımefendi dedi ki CHPnin tabanı çözüm sürecini destekliyor. Derhal kafasını kopardırlar. Sen CHPnin tabanı çözüm sürecini destekliyor nasıl dersin- Bu nasıl demokrasidir-" şeklinde konuştu.
    
     -Akil İnsanlar Heyeti-
    
     Çelik, Akil İnsanlar Heyetinin para almadığını, menfaat beklemediğini belirtti.
     Bahçelinin İzmirdeki konuşmasını eleştiren Çelik, "Devlet Bahçeli utanmadan ve sıkılmadan İzmirdeki mitingde bu insanları tehdit ediyor. Siz nasıl bu insanları tehdit edersiniz- Bu ne magandalıktır- Böyle bir şey olabilir mi. Heyette sendika ve oda başkanları var. Alevi, Sünni, Türk, Kürt ve gayrimüslimler var" dedi.
     Heyetteki 63 kişinin Türkiyenin fotoğrafı olduğunu anlatan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Peki kim olması gerekiyordu- Siz Hülya Koçyiğit gibi bir insanı tehdit etmeye utanmıyor musunuz, sıkılmıyor musunuz- Kezban Hatemi Türkiyenin en ünlü avukatlarından birisidir. Hakkariye Şırnaka gideceğine işini yapar para kazanır. Ama bu kadıncağız bu fitnenin çözümünde Ben de varım diyorsa sen bu insanları nasıl tehdit etmeye kalkışırsın."
     Çelik, konuşmasını ardından AK Partiye katılanlara rozet taktı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER