AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan:

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerle gündeme gelen Esat Oktay Yıldıranı temsili olarak yargıladık


DİYARBAKIR (A.A) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerle gündeme gelen Esat Oktay Yıldıranı temsili olarak yargıladık dedi.
     AK Parti İl Başkanlığında gösterime sunulan piyeste 1980li yıllarda Diyarbakır Cezaevinde İç Güvenlik Komutanı olan Esat Oktay Yıldıran temsili olarak yargılandı.
     Advan, burada yaptığı açıklamada, 12 Eylül Askeri Darbe döneminde çok acılar çekildiğini, bu acıların bir parçası olan Yıldıranı temsili de olsa yargılamak istediklerini söyledi.
     O dönem yapılan insanlık dışı işkenceleri tasvip etmediklerini ifade eden Advan, şunları söyledi:
     12 Eylül Askeri Darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelerle gündeme gelen Esat Oktay Yıldıranı temsili olarak yargıladık. O dönemde yaşanan acılara özellikle Doğu ve Güneydoğuda yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız şahittir. 12 Eylül 2010da demokratikleşme adımının kapılarını açabilecek anayasa değişikliği ile yargının üstündeki vesayet ortadan kaldırıldı. Bu her zaman arkasında durmamız gereken bir tutumdur.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Advan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER